DIABET ZAHARAT

Dr. Mihaela Mihu: Analogii de insulină la copilul cu diabet - beneficii medicale şi psihologice


„Majoritatea copiilor nu vor să spună la şcoală sau să arate că au diabet. Şi atunci, analogii de insulină ajută foarte mult ca să treacă de perioada de şcoală fără să fie stigmatizaţi”, spune doamna dr. Mihaela Mihu

Mihaela Mihu

"Lantus a fost primul analog de insulină introdus în practică la copilul cu diabet. În 2005, am avut prima lucrare în care am făcut o comparaţie între Lantus şi insulina umană intermediară. Şi s-a văzut atunci foarte bine în primul rând că a crescut foarte mult calitatea vieţii prin lipsa hipoglicemiilor nocturne.

În al doilea rând asigură o uşoară „nivelare” chiar şi în timpul zilei; pentru că unii mai mănâncă pe la şcoală ceva, deşi nu ar trebui - şi atunci nu ne mai apar acele hiperglicemii preprandiale. Deci îi ajută foarte mult. Apidra, mai ales la fetiţele supraponderale, merge foarte bine – la acele fetiţe care aveau tendinţa de a lua în greutate, deşi ele spuneau că nu mănâncă sau că ţin regim.

În momentul în care le-am dat Apidra, dintr-o dată nu s-au mai îngrăşat; au căpătat încredere în ele şi atunci le-am scăzut chiar dozele. Scăzând dozele, normal, nu mai au acea senzaţie de foame, nici nu mai fac hiperinsulinemie şi nici nu se mai îngraşă.

Analogii de insulină oferă copiilor în primul rând flexibilitate şi siguranţă. Flexibilitatea tratamentului, pentru că poţi să-l administrezi atunci când mănâncă, iar siguranţa, pentru că nu mai prezintă hipoglicemii atât de des"

Varianta integrala in editia speciala din luna iunie-iulie.