ONCOLOGIE

Comisia Europeana a aprobat extinderea indicatiei pentru Avastin, in tratamentul cancerului de san metastatic, in Uniunea Europeana


Roche a anuntat decizia Comisiei Europene de a extinde indicatia existenta pentru Avastin (bevacizumab) in cancerul de san metastatic, astfel incat sa includa si asocierea cu Xeloda (capecitabina). Aceasta noua extindere a indicatiei se adauga celei recente a Comisiei Europene privind utilizarea Avastin in asociere cu chimioterapia bazata pe paclitaxel pentru tratamentul de prima linie al pacientelor cu cancer de san metastatic. Noua extindere a indicatiei Avastin ofera o optiune in plus pentru tratamentul de prima linie in cazul pacientelor pentru care tratamentul cu alte scheme de chimioterapie (inclusiv taxani si antracicline) nu este considerat adecvat.

AvastinDecizia de aprobare pentru extinderea indicatiei s-a bazat pe datele din studiul de faza III RIBBON 1, care a aratat o crestere semnificativa a perioadei de timp in care pacientele au supravietuit fara ca boala sa se agraveze (supravietuire fara progresia bolii), atunci cand Avastin a fost asociat cu capecitabina, comparativ cu cele care au primit capecitabina in monoterapie. Efectele adverse din studiul RIBBON 1 au fost in concordanta cu cele observate in studiile pivot anterioare cu Avastin pentru diferite tipuri de tumori.

„Decizia primita din partea Comisiei Europene sprijina convingerea noastra ca Avastin ofera un beneficiu clinic semnificativ in asociere cu Xeloda”, a declarat Dr. Hal Barron Head of Global Development si Chief Medical Officer al Roche. „Suntem multumiti de acest rezultat, deoarece acesta inseamna ca femeile cu cancer de san metastatic si medicii lor vor avea acum inca o optiune de tratament in Europa”.

Extinderea indicatiei aprobata de Comisia Europeana devine astfel disponibila si in Romania.

 Avastin: De peste 5 ani - un rol semnificativ in ingrijirea pacientilor cu cancer din intreaga lume.

Odata cu aprobarea initiala din SUA in anul 2004 pentru cancerul colorectal avansat, Avastin a devenit terapia anti-angiogenica accesibila pe scara larga pentru pacientii cu o forma avansata de cancer. Astazi, Avastin continua sa ofere beneficii clinice semnificative pentru pacienti (supravietuire generala si/sau supravietuire fara progresia bolii), in mai multe tipuri de cancer. Avastin este, in prezent, aprobat in SUA si Europa pentru tratamentul unor stadii avansate de cancer colorectal, cancer de san, cancer renal, cancer bronho-pulmonar non microcelular.