APARATURĂ MEDICALĂ

“Influenta mijloacelor de lucru asupra actului medical”


Compania Estima Medical Group a organizat evenimentul “Influenta mijloacelor de lucru asupra actului medical” ce a avut ca obiectiv o dezbatere cu privire la importanta dotarii spitalelor din Romania cu instrumente, materiale sanitare si echipamente inovatoare cat si modalitatile in care se pot face aceste achizitii astfel incat sa aduca beneficii medicului si pacientului. In 2011, piata echipamentelor si a materialelor sanitare cunoaste o relansare in conditiile investitiilor in dotari de calitate in spitalele publice cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si din bugetele locale. De asemenea piata serviciilor medicale private este intr-o continua expansiune. Estimam astfel ca pana la sfasitul anului 2011 piata va creste cu 30% putand atinge o cifra de afaceri de aproximativ 300 mil Euro.

Din 2008 si pana in prezent personalul medical impreuna cu managementul spitalelor publice urmaresc achizitia de echipamente de calitate datorita costurilor scazute pe termen lung pe care acestea le pot aduce. O dotare inovatoare poate reduce timpul de spitalizare de la 7 la 3 zile, ciclul de viata al acestor produse ajungand la 6 ani cu reducerea costurilor pana la 30%. “Calitatea unui dezinfectant poate aduce beneficii precum scaderea la jumatate a timpului alocat dezinfectiei instrumentelor cat si scaderea de 60 de ori a timpului necesar de dezinfectie pentru suprafete. Sistemele de anestezie revolutionare previn aparitia cefaleei in post-operator si pot determina o analgezie completa prin introducerea unui cateter in plaga operatorie pana la 72h.

Exista de asemenea suturi chimice care inlocuiesc firele de sutura clasice nemaifiind necesara pentru plagi externe suturarea cu fire, pacientii diminuandu-si in acest caz aparitia cicatricilor in post-operator. Sistemele moderne de laparoscopie pot diminua numarul de intervenii chirurgicale ce nu sunt necesare economisand zeci de mii de Euro in spitale. Monitorizarea cardiaca de inalta performanta, beat-to-beat, ofera informatii complexe despre parametrii de functionare ai cordului, despre activitatea fiziologica a inimii realizand un diagnostic rapid putand realiza inclusiv distributia oxigenului din tesuturi, iar mesele de operatie furnizate pot suporta pacienti pana la 360 kg in pozitie orizontala. Un produs hemostatic revolutionar salveaza viata unui pacient cu sangerare severa in cateva minute oprind imediat sangerarea.” – a precizat Dr. Andi Radu Agrosoaie, Director General, Estima Medical Group. De asemenea medicii au inceput sa fie tot mai mult co-interesati si implicati in procesul de decizie al achizitiilor produselor sanitare datorita importantei actului medical si nevoii de crestere a securitatii pacientului. In Romania prevalenta pacientilor infectati cu hepatita C in urma unor infectii nosocomiale este de 3,5% iar costul terapiei pe an/pacient ajunge la 22.500 Euro.

Estima Medical Group activeaza din 2005 avand ca obiect de activitate promovarea, consilierea, importul si comercializarea, servicii post-vanzare de service si mentenanta oferind toata gama de produse destinate blocului operator, monitorizarii cardiace, anesteziei, terapiei intensive, si medicinei de urgenta. Compania ofera serviciile sale la peste 350 spitale publice, spitale private si clinici de diverse specializari. In prezent compania are reprezentante in Bucuresti, Iasi, Galati, Craiova, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea avand o acoperire la nivel national. Din portofoliul Estima Medical Group fac parte 20 de parteneri premium din Germania, Olanda, Austria, Elvetia, America si Marea Britanie cu exclusivitate pentru companie in distributia produselor pe teritoriul Romaniei. Produsele acestora ofera calitate, inovatie si fiabilitate avand o traditie de lunga durata. “Cu ajutorul partenerilor nostri de incredere am reusit sa ne pozitionam in Romania ca un furnizor de servicii premium, adaugand valoare clientilor nostri. Ne diferentiaza modul de lucru cu clientul prin identificare nevoilor acestora si promovarea doar acelor solutii de lucru de un bun raport cost/beneficiu si cu respectarea standardelor de calitate. Pentru anul 2011 avem ca obiectiv atingerea unei cifra de afaceri de 2.000.000 euro”. – precizeaza Dr. Andi Radu Agrosoaie, Director General Estima Medical Group.

Estima Medical Group a obtinut si a implementat standardul de calitate ISO 9001 : 2008 pentru comercializare si service aparatura medicala si instrumente medicale. Compania Estima Medical Group este un sustinator al manifestarilor stiintifice si de cercetare din domeniu, sponsorizand in mod curent evenimente precum: Congresul National de Chirurgie, Congresul Roman de Anestezie si Terapie Intensiva, Congresul de Chirurgie Pediatrica, Congresul de Medicina Perinatala, Congresul de Chirurgie Cardiovasculara, Congresul de Medicina de Urgenta, Congresul de Ortopedie si Traumatologie.