INDUSTRIE FARMACEUTICĂ

Sanofi lansează Santepirin® 75mg (acid acetilsalicilic), tratament de referinţă pentru prevenţia evenimentelor cardiovasculare


Acidul acetilsalicilic a demonstrat o reducere cu 12% în prevenţia primară şi cu 20% în prevenţia secundară a evenimentelor cardiovasculare majore. O singură cutie cu 40 de comprimate gastrorezistente Santepirin® 75mg asigură pacientului o lună de terapie, plus o rezervă de 10 zile.


Sanofi, lider mondial în lupta împotriva trombozei, lansează Santepirin® 75mg (acid acetilsalicilic), un medicament recomandat în prevenţia şi tratamentul evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau decesul cardiovascular. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de peste 40% din totalul deceselor la nivel mondial. Acidul acetilsalicilic (AAS) utilizat în doză mică (75-325 mg/zi) pe scară largă, pentru prevenirea şi tratamentul bolilor cardiovasculare, s-a dovedit eficient în scăderea riscului de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiovascular la pacienţii consideraţi a avea risc înalt pentru aceste evenimente (de exemplu: pacienţi care au istoric de angină pectorală, infarct miocardic, accident vascular cerebral, pacienţii care au suferit o intervenţie pe arterele coronare, pacienţii cu diabet şi factori de risc asociaţi).

Astfel, studiile de prevenţie secundară la care au participat peste 17.000 de pacienţi cu risc cardiovascular înalt au demonstrat o reducere cu 20% a riscului de a dezvolta evenimente cardiovasculare majore (infarct miocardic, accident vascular cerebral, deces de cauză vasculară). Prin urmare, ghidurile de tratament recomandă în prevenţia secundară acidul acetilsalicilic pe toată durata vieţii pacienţilor cu afectare aterosclerotică coronariană, cerebrală sau arterială periferică. „Acidul acetilsalicilic, substanţa activă conţinută de Santepirin®, reprezintă încă standardul terapeutic în prevenţia evenimentelor cardiovasculare. Utilizarea sa de către pacienţii cu factori de risc cardiovascular multipli – hipertensiune, hipercolesterolemie, diabet zaharat, angină pectorală sau care au suferit un infarct miocardic sau cerebral - contribuie pe termen lung la reducerea morbidităţii şi mortalităţii de cauză cardiovasculară”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.

„Prin fiecare produs lansat încercăm să fim cât mai aproape de pacient, să venim cât mai bine în întâmpinarea nevoilor sale medicale. În acest sens lansăm Santepirin®, punând astfel la dispoziţia românilor un produs accesibil, cu o eficacitate terapeutică dovedită de peste 100 de ani”, a declarat Iulia Ionescu, Marketing & Sales Director Sanofi România. Santepirin® 75mg (acid acetilsalicilic) este disponibil în farmacii din luna iunie şi se eliberează fără prescripţie medicală, iar preţul este de aproximativ 11 lei pentru o cutie cu 40 de comprimate.

Noul medicament este rezultatul parteneriatului dintre Sanofi si Laropharm, încheiat în 2010. Potrivit acestui parteneriat, producţia Santepirin® 75mg este asigurată de Laropharm în conformitate cu cerinţele şi normele europene GMP (Good Manufacturing Practices) corespunzătoare produselor farmaceutice. Prin lansarea Santepirin® 75mg, grupul Sanofi îşi consolidează portofoliul cardiovascular disponibil pe piaţa autohtonă, noul produs alăturându-se unei game variate de soluţii terapeutice menite să răspundă nevoilor actuale ale pacienţilor români şi ale comunităţii medicale.