TRATAMENT DISFUNCȚIE ERECTILĂ

Vigrande, de la Zentiva - o soluție eficientă, sigură și accesibilă pentru pacienții cu disfuncție erectilă


Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, a lansat medicamentul Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa românească . Tratamentul cu sildenafil se adresează bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă.

Dr Nicolae Calomfirescu

Studiile clinice au demonstrat că intervalul de timp dintre administrarea dozei de sildenafil şi apariţia erecţiei, ca răspuns la stimularea sexuală, a fost de 14 minute la o treime dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă şi de 30 de minute la două treimi dintre aceştia. Totodată, gradul de satisfacţie al bărbaţilor cu disfuncţie erectilă care au folosit sildenafil pe parcursul a 4 ani de tratament a fost de peste 96%.

„Cu toate că disfuncţia erectilă este astăzi o afecţiune tratabilă, pacientul ajunge foarte târziu la specialist. Acum 30 de ani, sănătatea sexuală a bărbatului era un domeniu exclusiv al psihologilor, însă elucidarea mecanismului erectil a condus la apariţia unor mijloace eficiente de tratament, cum este cazul sildenafilului. Efectele disfuncţiei erectile nu trebuie restrânse doar la cele de natură fiziologică, ci trebuie înţelese şi din punct de vedere emoţional şi psihologic.


Pacientul tinde să-şi piardă încrederea în sine, să se izoleze, cu consecinţe negative asupra vieţii de cuplu. Consecinţele fiziologice şi psihologice ale disfuncţiei erectile nediagnosticate la timp şi netratate corespunzător sunt rezultatul faptului că această afecţiune este în continuare un subiect tabu. Trebuie să înţelegem că disfuncţia erectilă este o afecţiune şi chiar un marker al stării de sănătate, deoarece poate apărea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare sau bolile neurologice.

În prezent, terapia de primă intenţie pentru disfuncţia erectilă este cea orală cu inhibitori de 5 fosfodiesterază, clasă din care face parte şi sildenafilul”, a declarat prof. Dr. Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii. Prevalenţa disfuncţiei erectile creşte odată cu vârsta. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial în 1999, 9% dintre bărbaţii cu vârste între 40 şi 44 de ani suferă de această afecţiune, ajungându-se la un procent de 18% la bărbaţii cu vârste între 50-54 de ani şi de 54% la cei între 65-70 de ani. În România, unul din 4 bărbaţi suferă de această afecţiune .


„Disfuncţia erectilă se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, deoarece vasele de sânge îşi pierd elasticitatea, cauzând o erecţie mai slabă sau chiar lipsa erecţiei. Vigrande® are la bază un inhibitor de 5-fosfodiesterază – sildenafilul – care în prezenţa stimulării sexuale restabileşte funcţia erectilă prin creşterea fluxului sanguin. Sildenafilul a dovedit un efect rapid, îmbunătăţind funcţia sexuală a bărbaţilor cu disfuncţie erectilă şi o tolerabilitate superioară, inclusiv la persoanele în vârstă . Dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă, 87% preferă sildenafilul în locul altui tratament, datorită eficacităţii sale crescute, a erecţiei intense şi a spontaneităţii activităţii sexuale. Totodată, terapia cu sildenafil determină şi ameliorarea vieţii de cuplu, peste 95% dintre femei optând pentru continuarea tratamentului cu sildenafil a partenerilor lor”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.


“Un tratament perfect adaptat nevoilor pacienţilor români cu disfuncţie erectilă trebuie să acţioneze rapid şi eficient, să fie sigur şi uşor de administrat şi, nu în ultimul rând, accesibil. Toate aceste caracteristici le aducem astăzi în tratamentul acestei afecţiuni prin lansarea Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa autohtonă. Reuşim astfel să creştem accesibilitatea pacienţilor la calitatea terapeutică dovedită de această moleculă, printr-un preţ cu 35% mai mic decât medicamentul original”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis.

Vigrande® (sildenafil) completează portofoliul urologic Zentiva, alăturându-se produselor oferite pacienţilor şi specialiştilor urologi din România şi anume: Fokusin® (tamsulosin), Uroflow® (tolterodină) şi Ofloxin® (ofloxacină). Vigrande® este disponibil în concentraţii de 50 şi 100 mg şi se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.



Imagini de la lansare, in Galeria Foto