Evaluarea MHRA validează profilul beneficiu/risc al Alteplase - singurul medicament aprobat pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, utilizat în cazul accidentelor vasculare cerebrale ischemice acute


  • Grupul de lucru format din experți al MHRA reconfirmă beneficiile medicamentului destinat accidentelor vasculare cerebrale; beneficiile depășesc riscurile atunci când medicamentul este folosit în parametrii autorizației sale
  • Concluzia grupului reflectă o recenzie extinsă și amănunțită a mai mult de un deceniu de experiență și studii clinice


Boehringer Ingelheim a primit vești pozitive din partea Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - MHRA). În urma unei evaluări a grupului de lucru al experților, s-a reconfirmat că beneficiile medicamentului Alteplase, destinat tratamentului accidentului vascular cerebral, sunt mai mari decât riscurile, atunci când este folosit în parametrii autorizației sale.

 

Acest anunț confirmă faptul ca pacienții și medicii pot avea încredere deplină în medicamentul dezvoltat de Boehringer Ingelheim, susținut  de mai mult de un deceniu de experiență clinică.

 

Profesorul Jörg Kreuzer, șeful departamentului Cardiovascular Medicine al Boehringer Ingelheim, a spus: „Alteplase este singurul medicament aprobat pentru tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic acut, o boală care poate avea un impact profund și de lungă durată asupra abilității unei persoane de a merge, vorbi, simți sau a înțelege lumea. Veștile din partea grupului de lucru de experți al MHRA confirmă faptul că medicamentul nostru poate ocupa un rol vital în îmbunătățirea vieții pacienților.”