Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS


Conform CDC (Centers for Disease Control and Prevention), cancerul colorectal este a treia formă de cancer ca frecvență și a doua cauză de deces prin cancer în Statele Unite. Pe măsură ce tot mai multe terapii țintite sunt disponibile, crește importanța informațiilor moleculare care diferențiază diferitele tumori și prezic răspunsul acestora la tratament.

În acest context, Roche anunță că Food and Drug Administration (FDA) a aprobat utilizarea în diagnostic a testului cobas® KRAS. Acesta este conceput pentru a depista mutațiile KRAS în probele tumorale de cancer colorectal metastatic (CCRm). Astfel, identifică pacienții cu CCRm pentru care beneficiază de tratamentul cu cetuximab (Erbitux) sau panitumumab (Vectibix).

Testul pentru mutații cobas® KRAS se bazează pe TaqMeltTM, metodă ce folosește reacția de polimerizare în lanț pentru detecția mutațiilor din codonii 12 și 13 ai genei KRAS. Rezultatul testului este disponibil în mai puțin de 8 ore, astfel încât clinicienii pot lua o decizie terapeutică rapidă și corectă.

Sursa: Roche Molecular Diagnostics

http://molecular.roche.com/News/LocalNews/Pages/Roche_Receives_FDA%20Approval_for_cobas_KRAS_Mutation_Test.aspx