Nintedanib: opinie pozitivă a CHMP pentru tratamentul de a doua linie la pacienţii cu adenocarcinom pulmonar


Boehringer Ingelheim a anunţat recent că CHMP (Comitetul de Produse Medicinale pentru Uz Uman) al EMA a emis o opinie pozitivă pentru aprobarea nintedanib (denumire comercială sugerată Vargatef®) în combinaţie cu docetaxel pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu forme avansate local, metastatice sau recurente local de cancer pumonar fără celule mici (NSCLC, histologie tumorală de adenocarcinom) după chimioterapia de primă linie.

„Suntem încântaţi că am primit această opinie pozitivă din partea CHMP”, a spus Prof. Klaus Dugi, Director Medical, Boehringer Ingelheim. „Nintedanib, un inhibitor triplu de angiokinază, atunci când a fost adăugat la docetaxel, a asigurat pacienţilor cu adenocarcinom o supravieţuire generală medie de peste un an, beneficiu care nu a mai fost obţinut înainte”.


Opinia CHMP este bazată pe rezultatele studiului clinic LUME-Lung 1, care au arătat că în comparaţie cu administrarea numai de docetaxel, tratamentul cu nintedanib plus docetaxel prelungeşte semnificativ supravieţuirea generală medie de la 10,3 la 12,6 luni pentru pacienţii cu forme avansate de adenocarcinom, după chimioterapia de primă linie (p=0,0359; HR: 0,83).



„Pacienţii cu forme avansate de adenocarcinom pulmonar fără celule mici, după administrarea chimioterapiei de primă linie, au în mod tipic un prognostic nefavorabil. În consecinţă, asigurarea unei creşteri a supravieţuirii generale şi menţinerea în acelaşi timp a calităţii vieţii rămân scopul final”, a comentat Prof. Dr. Martin Reck, Director al departamentului de Oncologie Toracică, Clinica pulmonară Grosshansdorf, Germania. „Nintedanib s-a dovedit promiţător în atingerea acestei supravieţuiri generale depășind bariera de un an la pacienţii cu adenocarcinom NSCLC ca tratament de a doua linie”.


Sursa:
http://www.newshome.com/diru/news_releases/press_releases/2014/26_september_2014_oncology.html