Fluorul identificat drept cauza principală a astmului ocupaţional în Franţa


Un nou studiu prezentat în cadrul Congresului ERS a analizat toate cazurile de astm ocupaţional din Franţa. Cercetarea, cea mai amplă de acest tip realizată în Franţa, a avut drept scop a înţelege care sunt persoanele cele mai afectate şi care au fost elementele cauzale.

Cercetătorii au estimat rata incidenţei pe baza cifrelor colectate, iar rezultatele analizelor au arătat că:  1. Fluorul a fost identificat drept cauza principală (observată în 20% din cazuri), urmat îndeaproape de compuşii de amoniu care se află adesea în produsele de curăţare (cauză observată în 15% din cazuri)
  2. Femeile au fost mai predispuse a fi diagnosticate cu astm ocupaţional (43 per milion în comparaţie cu 29 per milion pentru bărbaţi)
  3. Ratele de incidenţă au fost mai mari în rândul muncitorilor calificaţi şi necalificaţi (116 per milion) în comparaţie cu fermierii (97 per milion)
  4. Cea mai mare rată a incidenţei a fost observată la persoanele care lucrau în producţia de alimente şi băuturi (279 per milion) în comparaţie cu cei care lucrau în agricultură (160 per milion)