CARDIOLOGIE

"Prin lansarea Torvacard® (atorvastatină), Sanofi-aventis Zentiva creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume "


Sanofi-aventis Zentiva lansează produsul Torvacard®(atorvastatină), recomandat pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore atât la pacienţii cu risc cardiovascular înalt (cauzat de prezenţa unor factori de risc cardiovascular precum: dislipidemie, diabet, obezitate sau hipertensiune arterială), precum şi la pacienţii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angină pectorală instabilă) sau care suferă de o boală vasculară (angină pectorală, accident vascular cerebral sau boală arterială periferică).

Atorvastatina este cea mai studiată statină la nivel mondial, fiind subiectul a 425 de studii clinice înregistrate la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, cu rezultate bune de eficacitate şi tolerabilitate.
torvacard-prof-dr-nicolae-hancu"“Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate în ample trialuri de prevenţie primară şi secundară. Atorvastatina şi-a dovedit eficienţa în scăderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare şi stoparea progresiei aterosclerozei.

Torvacard® (atorvastatină) este un produs generic bazat pe o moleculă cu o bună tolerabilitate, care nu necesită ajustarea dozelor la pacienţii cu afectare renală, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventă a bolii cronice de rinichi, reprezintă în acelaşi timp un factor major de risc cardiovascular.

În contextul în care diabetul se asociază frecvent cu complicaţii cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în România, calităţile atorvastatinei justifică, fără îndoială, speranţa într-o optimizare a terapiei pentru aceşti pacienţi”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Valorile crescute ale colesterolului – un factor major şi independent de risc cardiovascular – determină afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroză). Ateroscleroza determină creşterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum şi a deceselor de cauză vasculară.

Conform studiului SEPHAR (2006), în rândul populaţiei din România prevalenţa dislipidemiei mixte – creşterea colesterolului însoţită de creşteri ale trigliceridelor – este de 46%, la care se adaugă un procent suplimentar de 24% reprezentând persoanele la care doar valorile colesterolului sunt crescute. Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute. Această afecţiune este progresivă, severă şi impredictibilă, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob. "