High rates of unnecessary antibiotics prescriptions in US


O nouă cercetare realizată la Brigham and Women's Hospital (BWH) din Boston, MA, a identificat rate crescute de prescriere inutilă de antibiotice pentru dureri de gât şi bronşită pe întreg teritoriul SUA.

Cercetătorii, care şi-au raportat studiul în ultimul număr online al JAMA Internal Medicine, au prezentat rezultatele şi în cadrul întâlnirii specialiştilor infecţionişti IDWeek 2013 din data de 3 octombrie, în San Francisco.

Aceştia au identificat o mare discrepanţă între numărul de vizite de ambulator care necesitau antibiotice şi ratele naţionale de prescriere a acestora. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că de câteva zeci de ani Centrele de control şi prevenţie a bolilor din SUA (CDC) împreună cu alte organisme naţionale depun eforturi de a reduce prescrierile inadecvate de antibiotice.

„Antibioticele sunt o clasă de medicamente utilizate pentru a trata (şi în unele cazuri pentru a preveni) infecţiile produse de bacterii. Acestea nu au activitate asupra virusurilor ci, din contră, administrarea lor pentru infecţii bacteriene poate fi mai mult nocivă decât utilă”, afirmă reprezentanţii CDC.

Autorul senior Dr. Jeffrey A. Linder, medic şi cercetător la Divizia de Medicină generală şi Asistenţă primară a BWH explică: „Ştim că prescrierea de antibiotice, în particular pentru pacienţii care probabil nu vor beneficia de pe urma lor, creşte prevalenţa bacteriilor rezistente la antibiotice, o un motiv de îngrijorare din ce în ce mai mare atât aici, în Statele Unite, cât şi în întreaga lume”.

Autorul principal Dr. Michael L. Barnett, cercetător clinic asociat la Şcoala Medicală Harvard, cu care BWH este afiliat, afirmă: „În plus faţă de contribuţia la prevalenţa bacteriilor rezistente la antibiotice, utilizarea nenecesară a antibioticelor supune de asemenea sistemul sanitar la un cost financiar suplimentar şi produce efecte adverse celor care le iau”.

 

Sursa:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/266998.php