Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” 2013


            În perioada 20-21 septembrie 2013, vor avea loc Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”,manifestarea care va marca sărbătorirea unicului spital clinic de nefrologie din Romania si va aduce în atenția opiniei publice problematica afecțiunilor renale.            Organizată la Palatul Parlamentului, Gala de Excelență a Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”va reuni personalități ale vieții medicale din România, reprezentanți ai autorităților, oficialități, precum și manageri de spitale din București și persoane publice. În cadrul ceremoniei vor fi acordate distincții instituțiilor care au contribuit la organizarea spitalului în forma actuală, precum și celor care au avut un rol important în susținerea proiectelor derulate. Festivitatea va cuprinde momente speciale, urmate de un concert extraordinar susținut de Orchestra Medicilor din București – dr. Ermil Nichifor.


            A doua zi a evenimentului este destinată profesioniștilor din domeniul medical și cuprinde Simpozionul Științific ”Interdisciplinaritate în boala cronică de rinchi – patologia rinichiului la intersecția dintre specialități”, desfășurat pe 21 septembrie, la Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti, începând cu ora 09.00.


            ”Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” reprezintă o sărbătoare pentru toți prietenii spitalului, cei care contribuit la modernizarea acestei unități . De asemenea, manifestarea este și o  încununare a eforturilor depuse de o întreagă echipă de medici și asistenți, extrem de bine antrenați în domeniul nefrologiei și chirurgiei, care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului. Fiind și un important centru metodologic pentru specialitatea ”nefrologie” în România, susținem prin intermediul simpozionului științific formarea medicală continuă a celor prezenți la eveniment.”, a declarat prof. dr. Mircea Penescu, director general Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”.