Managementul bolnavului hipertensiv abordat în cadrul Cursului C.O.M.B.A.T., ediţia Covasna


Cursul Naţional de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T.), organizat de Societatea Română de Hipertensiune, va ajunge în data de 22 februarie, la Covasna.

După trei ediţii încununate cu succes, la Piteşti, Bucureşti şi Craiova, evenimentul va reuni şi de această dată, specialiști din cardiologia românească, precum şi din arii conexe, implicaţi în diagnosticarea şi tratarea hipertensiunii arteriale, pentru a dezbate o serie de cazuri clinice ilustrative, pornind de la ghidurile actuale de practică medicală dinhipertensiunea arterială.

  ”Cu fiecare nou curs C.O.M.B.A.T. pe care îl organizăm, informații de mare interes științific sunt prezentate medicilor specialiști, de familie și rezidenți, în speranța că toate aceste prezentări și concluzii vor ajuta la un management eficient albolnavului hipertensiv în sistemul medical românesc. O abordare interdisciplinară poate ajuta la prevenirea, diagnosticarea și tratarea adecvată a hipertensiunii arteriale și la scăderea în mod considerabil a ratei de mortalitate”, a declaratprof.univ.dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

  Cursul C.O.M.B.A.T va dezbate în continuare problematica complexă a hipertensiunii, metodele de îmbunătățire a tehnicilor actuale de măsurare ale acestei afecţiuni, semnificația variabilității acesteia, precum şi aplicabilitatea lor în sistemul medical românesc.

  Printre specialiştii în hipertensiune arterială, care vor fi prezenti in cadrul cursului COMBAT, editia Covasna, menţionăm: Prof.dr.Maria Dorobanţu, Prof. dr Minerva Muraru, Prof. Dr. Ioan Maniţiu, Dr. Mihaela Suceveanu, Dr. Minodora Teodoru, Prof.dr Mariana Rădoi, Dr. Gabriela Eminovici.

  Evenimentul este organizat științific de Societatea Română de Hipertensiune și creditat de Colegiul Medicilor din România cu 6 puncte EMC.

  Cursul COMBAT, editia Covasna se va desfasura in data de 22 februarie 2013, la Hotel Clermont, in intervalul 09.00 – 18.00.

  Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati si site-ul : www.societate-hipertensiune.ro