Spitalul Monza - Centru Cardiovascular, deschis de grupul italian de spitale “Policlinico di Monza”, o investiție actuală de 40 de milioane de euro


Peste 100 de intervenții chirurgicale efectuate până în prezent

  • Investiție de 40 de milioane de euro într-un spital cu 9 etaje și 140 de paturi profilat pe efectuarea intervențiilor chirurgicale complexe și în asigurarea unor servicii medicale de înaltă performanță.
  • Investiții de 20 de milioane de euro în următorii 2-3 ani pentru dezvoltarea spitalului și diversificarea practicilor oferite
  • Tehnologie medicală de vârf, cea mai nouă aparatură de imagistică din țară și din Europa.
  • Echipa de medici formată din 40 de profesioniști de renume formați în spitalele din  grupul Policlinico di Monza din Italia.
  • Planurile de dezvoltare în 2013 prevăd deschiderea unei secții de chirurgie cardiovasculară pediatrică și a unui departament de chirurgie oncologică

 


București, 23 ianuarie 2013 – Spitalul Monza, Centru Cardiovascular, parte a grupului italian de spitale “Policlinico di Monza”, anunță astăzi inaugurarea oficială a celui mai nou Centru Cardiovascular, din București și din țară, în urma unei investiții totale de 40 de milioane de euro. Spitalul Monza a devenit operativ începând cu luna iulie 2012 și, până în prezent, peste 2.200 de pacienți i-au trecut pragul, efectuându-se peste 100 de intervenții chirurgicale de înaltă complexitate, precum chirurgie coronariană pe cord bătând, extirpare tumoră pe cord, urmând a dezvolta noi proceduri chirurgicale moderne minim invazive cum ar fi: TAVI-protezare transaortică, protezare valvă mitrală prin tehnici  minim invazive.

Într-un spațiu elegant și modern ce însumează 18.000 mp există 8 săli de operație grupate în 2 blocuri operatorii ultramoderne cu servicii de ATI independente, facilități de sterilizare la standarde europene pentru orice tip de chirurgie și în particular chirurgie cardiovasculară. Saloanele pentru pacienți sunt împărțite pe 3 etaje, la care se adaugă și camerele VIP, cu un total de 140 de paturi.

Standardele de calitate, de organizare și protocoalele adoptate, fac din Spitalul Monza varianta perfectă pentru pacienții din România, care acum se pot opera în țară, beneficiind de aceleași condiții precum în străinătate, atât în perioada pre cât și post operatorie. Spitalul garantează asistență medicală continuă, cu prezență 24 de ore din 24, prin gărzi medicale de specialitate pentru cardiologie, anestezie și reanimare, unitate de primiri urgențe și chirurgie cardiovasculară.

Deși este un spital general, Spitalul Monza detine o secție cardiovasculară, specialitate condusă de echipa doctorului Theodor Cebotaru, cu toate specialitățile conexe: hemodinamică, cardiologie clinică, electrofiziologie și Unitatea de Coronarieni pentru îngrijirea bolnavilor cu infarct miocardic acut.

„Spitalul Monza este o adevărată resursă aflată la îndemâna celor care până acum căutau cele mai bune condiții medicale și de tratament în spitalele din străinătate. Cei care suferă de afecțiuni cardiace pot face apel cu încredere la serviciile centrului nostru, care se ridica la standardele spitalor din Italia, cu o structură modernă, eficientă și la cel mai înalt nivel de dezvoltare din punct de vedere tehnologic”, a declarat Michelangelo de Salvo, Președintele Grupului Policlinico di Monza. „Echipa noastră este alcătuită din medici cu reputație ai sistemului de sănătate din România, dar și din tineri talentați cu puternice cunoștințe asupra celor mai moderne metode ale medicinii”, a adăugat Michelangelo de Salvo.

Specialitățile exercitate în cadrul Spitalului Monza sunt: Chirurgie Cardiovasculară, Chirurgie Generală, Chirurgie bariatrică, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie de zi, Cardiologie, Medicină Internă, Recuperare Cardiovasculară și motorie, Spitalizare de zi, Cardiologie Intervențională, Electrofiziologie, Unitate Primiri Urgențe, Laborator de anatomie patologică, Departament de Radiologie Imagistică Medicală, Ambulatorii de specialitate pentru toate specialitățile mai sus descrise, Secție de Recuperare Cardiovasculară și Motorie, Cameră de Gardă.

Spitalul este dotat cu tehnologie medicală de vârf, cea mai nouă aparatură de imagistică din țară și din Europa, iar echipamentele medicale sunt produse de General Electric: Ecocardiografia tridimensională (GE Vivid E9 4D cu sonde TEE), Tomografia Computerizată (CT Optima 660 ASiR 64 Slice) şi Rezonanţa Magnetică (RM Optima 450 W 1,5 Tesla şi RM Optima 360 1,5 Tesla).

La propunerea Ministerului Sănătății, Spitalul Monza va deschide în a doua parte a acestui an, pe lângă secția de Chirurgie Cardiovasculară pentru adulți, și o secție de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică și un centru oncologic, investiția realizata conținând deja infrastructura și aparatura medicală necesară înființării și funcționării acestora. Primele astfel de operații se vor putea efectua începând din această toamnă. Planurilor de expansiune se adaugă și dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică, dezvoltarea laboratorului de electrofiziologie, lărgirea și diversificarea tipurilor de intervenții chirurgicale și diversificarea specialităților ambulatoriale.

Personalul medical este angajat cu normă întreagă și este alcătuit din 40 de medici specialiști,  care au lucrat și s-au perfecționat în spitalele din Italia sau din străinătate. Pentru asigurarea unui standard cât mai înalt de profesionalism, medicii români din cadrul spitalului sunt permanent pregătiți prin stagii de formare profesională în Italia.


www.spitalulmonza.ro