Simpozionul ştiinţific din cadrul Campaniei Naţionale“Controlează-ţi Diabetul”: Prevenţie şi control!


În contextul situaţiei alarmante a prevalenței și incidenţei diabetului zaharat la nivel naţional, dar și internațional, în perioada 10-14 noiembrie 2012 are loc la Oradea cea de-a treia ediţie a Campaniei Naţionale “Controlează-ţi Diabetul”, sub egida ştiinţifică a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, cuprinde acțiuni dedicate atât publicului larg, cât și publicului profesionist, în încercarea de a trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește problematica acestei afecțiuni.

Unul dintre principalele evenimente ale Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este simpozionul ştiinţific organizat în data de 10 noiembrie 2012, la Hotel Ramada, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Temele discutate de către medici surprind problematica diabetului zaharat dintr-o varietate de perspective. La manifestare participă medici diabetologi, medici de familie, interniști, endocrinologi, nefrologi, cardiologi, oftalmologi, chirurgi și medici rezidenți.

Simpozionul științific din cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția a treia, are ca obiectiv principal facilitarea schimbului de informații între profesioniștii implicați în managementul diabetului zaharat, pentru o cât mai bună evaluare și tratare a afecțiunii. Este foarte important faptul că prin acest tip de manifestare reușim să ajungem și în centrele din țară, iar informațiile ajung direct la specialiștii din teritoriu, în condițiile în care Campania Națională Controlează-ți Diabetul se va desfășura pe rând în cele mai importante centre de diabet din România”, a declarat prof.univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Implicarea autorităților în lupta împotriva diabetului este una dintre componentele definitorii ale Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul. În deschiderea simpozionului științific au luat cuvântul:

  • conf.univ.dr. Florian Bodog  - Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
  • prof.univ.dr. Gheorghe Carp– Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Temele dezbătute în cadrul simpozionului științific Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, aduc în atenția specialiștilor diabetul și activitatea fizică, neuropatia diabetică, chirurgia metabolică, relația dintre diabet și alte afecțiuni, soluții pentru controlul eficient al diabetului, retinopatia diabetică, individualizarea tratamentului, precum și controlul dislipidemiei aterogene.

Importanţa şi nivelul ştiinţific al simpozionului sunt date de numele speakerilor prezenţi în cadrul manifestării:

  • prof.univ.dr. Maria Moța - președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
  • prof.univ.dr. Amorin Popa - președintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sănătății și președintele Societății de Neuropatie Diabetică
  • dr. Cristian Guja – vicepreședinte Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
  • conf.univ.dr. Gabriela Roman- vicepreşedinte Societatea Europeană pentru Obezitate, preşedinte Societatea Română pentru Studiul Obezităţii
  • prof.univ.dr. Gabriela Radulian - Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”
  • conf.univ.dr. Magdalena Moroșanu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Galaţi
  • conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu - Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu“
  • prof.univ.dr. Adrian Maghiar -  Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea
  • prof.univ.dr. Petru Mihancea Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea
  • prof.univ.dr. Gavril Cornuțiu - Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea
  • prof.univ.dr. Mircea Popescu - Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea
  • conf.univ.dr. Mihaela Popoviciu – Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea
  • conf.univ.dr. Gabriel Bako - Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea
  • conf.univ.dr. Mihaela Coroi – Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea
  • dr. Carmen Pantiș - președinte Colegiul Medicilor Bihor
  • dr. Florian Tudorel Sabău - Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este organizată științific de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Partener local:  Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Parteneri ştiinţifici: Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinută de către Primăria Municipiului Oradea şi Regia Autonomă de Transport Local Oradea.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical