ONCOLOGIE

Totul despre ASCO 2012


Activitatea intensă de cercetare, avalanșa de descoperiri științifice și inovații terapeutice fac din oncologie un domeniu în continuă schimbare.

Standardele de îngrijire a pacienților, dar și metodele de detecție, testele de screening, investigațiile de laborator, mijloacele de urmărire a pacienților sunt tot mai complexe, existând riscul să-i lase în urmă pe profesioniștii din acest domeniu. În acest context, Societatea Americană de Oncologie Clinică (American Society of Clinical Oncology – ASCO) își propune să disemineze cele mai recente descoperiri științifice în oncologie și practica medicală, acele inovații care schimbă în permanență practica clinică, oferind noi și noi șanse la supraviețuire și la o calitate mai bună a vieții pentru pacienții oncologici. Acesta este și scopul reuniunilor anuale ale ale Societății, care au ajuns în acest an la ce-a de-a 48-a ediție, să favorizeze comunicarea între specialiștii din domeniile afiliate oncologiei, oncologi, radioterapeuți, chirurgi, oferindu-le accesul la informații de ultimă oră din acest domeniu și oportunitatea de a schimba o gamă largă de idei legate de cancer.

Reuniunea din acest an a ASCO s-a desfășurat în Chicago, Illinois și a avut peste 31.000 de participanți, dintre care 25.500 de profesioniști din domeniul medical. În afară de medici, au participat și asistente medicale, farmaciști și alți specialiști implicați în îngrijirea pacienților cu afecțiuni maligne, dar și din domeniul cercetării, din SUA și din alte 116 țări. Astfel, informațiile pornite dintr-un minuscul punct de pe glob, unde s-a concentrat pentru 5 zile nucleul oncologiei mondiale, vor ajunge acolo unde este nevoie de ele: la patul bolnavilor cu afecțiuni maligne de pretutindeni.

Varianta integrală in ediția tiparită.