ONCOLOGIE

Noi date despre afatinib vor fi prezentate la ASCO


Rezultatele LUX-Lung 3, un studiu pivotal de fază III în domeniul cancerului pulmonar, care investighează cel mai important compus oncologic investigațional al Boehringer Ingelheim, afatinib, un blocant al familiei ErbB, la pacienții cu mutații EGFR, vor fi prezentate la a 48-a întâlnire anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO).

LUX-Lung 3 compară afatinib cu chimioterapia standard pe bază de platină şi este cel mai cuprinzător studiu clinic de fază a III-a pentru pacienți suferind de cancer pulmonar metastatic cu celule non-mici (NSCLC), avansat, cu mutații EGFR de prima linie pozitive. LUX-Lung 3 este, de asemenea, primul studiu care utilizează  pemetrexed/cisplatin ca tratament de comparație.

La ASCO vor fi prezentate date comprehensive din 16 prezentări, atât din faze avansate, cât și timpurii ale studiilor clinice.  Prezentarea studiului LUX-Lung 3, în special, va releva rezultatele pentru afatinib ca tratament de linia întâi pentru acei pacienți cu NSCLC care au o mutație în genele receptorilor factorilor de creștere epidermală (EGFR M+), un grup distinct sau specific de pacienți, despre care se ştie că răspund diferit la terapiile țintite (ex. inhibitorii tirozin-kinazei).

„Suntem încântați să prezentăm rezultatele acestui important studiu de faza a III-a, cel mai cuprinzător și mai robust de acest tip”, a declarat Prof. Dr. Gerd Stehle, Vicepreședinte și coordonator al Diviziei de Oncologie Terapeutică în cadrul Boehringer Ingelheim. „Avansăm continuu în dezvoltarea blocantului ireversibil din familia ErbB, prin urmare am inițiat încă două studii, LUX-Lung 7 și 8, pentru a stabili în profunzime beneficiile potenţiale ale folosirii afatinib în tratamentul pacienţilor suferind de NSCLC. Aceștia sunt pași importanți în stabilirea tratamentelor personalizate pentru pacienții cu cancer pulmonar și evidenţiază importanța determinării timpurii a stadiului mutațiilor EGFR.”

Cele două noi studii inițiate sunt deschise pentru recrutări de pacienţi. LUX-Lung 7 este un studiu de faza IIb, care evaluează afatinib cap-la-cap versus gefitinib ca tratament de linia întâi la pacienți suferind de NSCLC cu mutații EGFR pozitive. LUX-Lung 8 este un studiu de faza a III-a care evaluează afatinib cap-la-cap versus erlotinib în tratamentele de linia a doua a carcinoamelor pulmonare cu celule scuamoase. În ultimii ani, cercetarea genomului în oncologie a relevat că pacienții care suferă de NSCLC cu mutații EGFR trebuie să fie considerați un grup distinct de pacienți cu NSCLC, care au nevoie de un tratament diferit, astfel încât rezultatele să fie mai eficiente.

Varianta integrală in ediția tiparită.