ONCOLOGIE

Argumente pentru utilizarea biosimilarelor în oncologie


Aproape toate sistemele de sănătate se confruntă cu presiuni semnificative ale costurilor actuale. Creşterea, atât a prevalenţei cancerului în populaţie, cât şi a costurilor datorate tratamentelor în cancer, face ca oncologia să fie considerată cea mai semnificativă problemă din punct de vedere al costurilor. O analiză de excepție de dr. Paul Cornes

Cele mai multe ţări dezvoltate au îmbrăţişat ideea utilizării biosimilarelor ca un bun mecanism cost-control. Introducerea biosimilarelor în UE a forţat scăderea preţurilor, atât a preţului biosimilarelor, cât şi preţul competitiv al medicamentelor originale.Ratele anuale de creştere a utilizării au fost preconizate la 65,8%. Cele mai multe ţări dezvoltate şi-au planificat să îmbrăţişeze utilizarea biosimilarelor, ca o importantă măsură de control a costurilor. Doar măsurile juridice şi preocupările faţă de siguranţă ar putea acţiona împotriva acestei tendinţe.

Pentru sistemele medicale centralizate şi pentru cele cu o puternică tradiţie de utilizare a medicamentelor generice, utilizarea biosimilarelor va creşte în mod clar - predicţia este că mai mult de 80% din prescripţiile de  medicamente biologice vor fi medicamente biosimilare, în termen de un an de la intrarea pe piaţă în USA. Întârzierea implementării acestor programe riscă, totuşi, o reală criză în furnizarea de asistenţă medicală în numeroase ţări şi spitale. Și puţini îşi pot permite acest lucru acum.

Varianta integrala in editia tiparita.