COMUNICAT DE PRESA: CBC  a lansat propriul model de pungi de criogenare


Grupul International Cord Blood Center a lansat cu succes propriul model de pungi de criogenare. Aceste pungi sunt utilizate in laboratoarele de procesare sange placentar, in vederea stocarii grefei pentru transplant, in vapori de azot, la o temperatura de -197 grade C.

Datorita bogatei experiente dobandite in domeniul tehnologiilor de cryo-conservare,  dar si ca urmare a cunoasterii pietei, Cord Blood Center a decis sa se implice in producerea acestor dispositive al caror design si material respecta in totalitate standardele si conditiile specifice pe care le presupune conservarea sangelui placentar. Toate testele efectuate pana in prezent pe aceste pungi le-au confirmat calitatea.

Aparatura de sudura pentru pungi a fost achizitionata de la producatorul olandez Colpitt BV. Incepand cu luna mai 2011, firma Colpitt este membru al grupului PLÜMAT, lider mondial in tehnologii, design si component de masini in industria farmaceutica. 

Materialul de baza (EVA film (ethylenevinylacetate) este furnizat de o alta companie olandeza (RENOLIT Nederland B.V.), un jucator de top in industrie, cu o vechime pe piata de peste 60 de ani si care opereaza  la nivel mondial in peste 30 de statii de productie.

Pungile de criogenare vor incepe sa fie utilizate pe piata romaneasca, de catre  Cord Blood Center, in prima jumatate a anului 2012.

Grupul International Cord Blood Center este lider european in procesarea de sange placentar, avand in prezent peste 100 000 de clienti. Acesta opereaza in Europa in 6 tari (Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Austria, Italia), Romania ocupand pozitia de lider in cadrul grupului.