Romastru lansează Wenzell – primul medicament din portofoliul diviziei de cardiologie


Bucureşti, 20 decembrie 2011. Compania de servicii farmaceutice Romastru Trading aduce pe piaţa românească medicamentul Wenzell, primul produs din portofoliul nou-createi divizii de cardiologie, “Romastru Cardio – All around your heart”.

“Am ales să lansăm Wenzell ca prim produs al diviziei noastre de cardiologie datorită eficienţei sale în terapia unora dintre cele mai întâlnite afecţiuni din România, problemele cardiace şi hipertensiunea arterială, care se numără printre cele mai importante cauze ale mortalităţii în ţara noastră”, declară Dr. Ana-Maria Budui, Product Manager în cadrul Romastru Trading.


Produsul conţine valsartan şi este indicat în tratamentul diferitelor disfuncţii de natura cardiacă, precum şi în terapia post infarct. Astfel, Wenzell se administrează în următoarele situaţii:


  • În tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale.
  • În cazul pacienţilor stabili din punct de vedere clinic, care au suferit recent (între o zi şi 10 zile) un infarct miocardic şi prezintă insuficienţă cardiacă simptomatică sau disfuncţie sistolică ventriculară stângă asimptomatică.
  • În cazul insuficienţei cardiace, atunci când nu pot fi utilizaţi inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).

”Peste 100.000 de pacienţi au fost incluşi de-a lungul anilor în studii cu valsartan, iar rezultatele obţinute ne dau convingerea că Wenzell îşi va câştiga rapid un loc important pe piaţa produselor destinate cardiologiei”, mai spune Dr. Ana-Maria Budui


În cazul fiecăreia dintre afecţiunile în al căror tratament se foloseşte Wenzell, există o serie de avantaje:


  • În cazul hipertensiunii arteriale, un atu al acestui produs este că poate fi utilizat şi în asociere cu alte medicamente antihipertensive;
  • În cazul pacienţilor care au suferit recent un infarct miocardic, valsartanul poate fi utilizat şi la pacienţii trataţi cu alte medicamente utilizate în tratamentul post-infarct miocardic, de exemplu trombolitice, acid acetilsalicilic, beta-blocante, statine şi diuretice. Nu este recomandată asocierea cu inhibitorii ECA;
  • În cazurile de insuficienţă cardiacă, valsartanul poate fi administrat în asociere cu alte medicamente. Cu toate acestea, administrarea concomitentă a valsartanului cu un inhibitor ECA şi un beta blocant nu este recomandată.

Tratamentul cu Wenzell nu este indicat copiilor cu vârsta sub 18 ani, persoanelor care prezintă hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi, pacienţilor care suferă de insuficienţă hepatică severă, ciroză biliară şi colestază, precum şi femeilor aflate în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină.