Roche raporteaza rezultate pozitive ale unui studiu cu Herceptin administrat subcutanat


Studiul de faza III  demonstreaza rezultate comparabile a unei cai mai rapide de administrare  a Herceptin fata de administrarea intravenoasa

Roche a  anuntat ca studiul de faza III HannaH a demonstrat eficacitate comparabila a unei noi formulari investigationale subcutanata  (SC) a Herceptin (trastuzumab) fata de administrarea  intravenoasa (IV) standard la pacientele  cu cancer de san Her2 – pozitiv in stadiu incipient. Administrarea SC dureaza in jur de 5 minute in timp ce formularea IV (standardul curent) dureaza 30 de minute la o perfuzie .  Avand in vedere ca administrarea subcutanata reprezinta o simpla injectie sub piele, aceasta permite pacientei sa petreaca mai putin timp in spital pentru a-si primi tratamentul  comparativ cu metoda administrarii intravenoase.  Formularea gata preparata pentru administrare  va reduce, deasemenea si din timpul farmacistului, deoarece nu mai necesita timp de preparare.


“Herceptin administrat subcutanat are potentialul de a oferi pacientilor o optiune de administrare mult mai eficace si mai convenabila,” a spus Hal Barron, M.D., Chief Medical Officer and Head, Global Product Development. “Din pozitia sa de lider in domeniul tratamentelor inovative pentru cancer, Roche este angajata intr-o varietate larga de programe de cercetare, inclusiv in dezvoltarea de noi cai de administrare a medicamentelor sale.”


 


Despre studiul HannaH


Studiul HannaH este un studiu deschis, de faza III, care a inrolat 596 de femei diagnosticate cu cancer de san HER2 pozitiv in stadiu incipient. Studiul a fost facut pentru a compara concentratia de trastuzumab din sange  (farmacochinetica), eficacitatea si profilul de siguranta al administrarii SC a Herceptin fata de administrarea IV.  Studiul si-a atins obiectivele primare reprezentate de concentratia de trastuzumab din sange (concentratia din ser)  si eficacitate. Obiectivele secundare includ   supravietuirea  fara evenimente de boala  si  supravietuirea generala. In cadrul studiului, cele mai frecvent inregistrate   efecte adverse  au fost infectiile, anemia si scaderea numarului de leucocite.


 


Despre cancerul mamar


Cancerul de san este cea mai frecventa  forma de cancer la femei , in lumea intreaga. In fiecare an, sunt diagnosticate  in jur de 1.4 milioane de cazuri noi in toata lumea, si peste 450,000 de personae vor deceda din cauza acestei boli anual1.


In  cancerul de san HER2 pozitiv , se evidentiaza un numar mare de   receptori HER2 pe suprafata celulei tumorale. Acest aspect  este cunoscut sub numele de “status  Her2 pozitiv” si afecteaza aproximativ 15-20% dintre persoanele cu cancer mamar2.