DESCHIDERE CENTRU BUCUREŞTI-ILFOV


Ieri, 7 noiembrie 2011, în cadrul proiectului ”Retea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere si reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, "Investeste în oameni!” a avut loc conferinţa de deschidere a Centrului Regional Bucureşti-Ilfov.

La eveniment au participat jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor din regiunea Bucuresti - Ilfov a României, precum şi specialişti psihologi şi medici terapeuţi, care desfăşoară activităţi în direcţia protecţiei şi îngrijirii persoanelor diagnosticate cu cancer.
Programul conferintei de presă a cuprins:


  • Prezentarea contextului naţional şi european în cadrul căruia a fost înfiinţat Centrul Regional de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT.
  • Prezentarea serviciilor şi beneficiilor oferite prin intermediul Centrului Regional Bucureşti-Ilfov pentru consiliere, reintegrare socială si terapie integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer
  • Concluzii, întrebări şi răspunsuri.

Centrul Regional Bucureşti-Ilfov pentru consiliere, reintegrare socială si terapie integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer îsi propune să ofere GRATUIT persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin si cancer testicular, precum si apartinătorilor acestora următoarele servicii:


  • Consiliere şi terapie psihologică.
  • Terapie integrativă individuală şi de grup pentru creşterea stimei de sine şi pentru îmbunătăţirea relaţionării sociale.
  • Asistenţă psiho-socială
  • Activităţi de terapie ocupaţională ce au ca scop ajutorarea oamenilor de a-şi recâştiga independenţa, contribuind la reintegrarea socială a individului.
  • Informarea şi consilierea profesională în vederea identificării şi menţinerii unui loc de muncă.
  • Informare cu privire la activităţile centrului şi ale altor instituţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul social.

 


Grupul ţinta al proiectului este reprezentat de 500 de persoane diagnosticate cu cancer si 1.000 de persoane - familii de aparţinători ai acestora.
Obiectivele specifice ale proiectului includ: sensibilizarea societăţii civile referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer; informarea societăţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viaţă sănătos prin campanii de conştientizare; consiliere şi terapie oferită persoanelor diagnosticate cu cancer în cadrul centrelor regionale nou formate; identificarea celor mai bune practici existente la nivel european şi sprijinirea iniţiativelor transnaţionale şi a parteneriatelor la nivel european în vederea aderării reţelei multiregionale de centre la reţelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane şi crearea unei pieţe inclusive de muncă.

Despre Patronatul Medicinei Integrative

Beneficiarul acestui proiect este Patronatul Medicinei Integrative, iar proiectul se realizează în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia si Asociaţia de Terapii Integrative “Sfantul Nectarie” – România.