Liposelecţia VASER cu ultrasunete se poate efectua acum în premieră pentru România, la Clinica de Chirurgie ArcaLife!


Începând cu luna noiembrie, în premieră pentru România, la Clinica de Chirurgie ArcaLife se poate efectua liposelecţia VASER cu ultrasunete, cea mai avansată tehnică de remodelare corporală care oferă rezultate precise, cu recuperare rapidă şi cu disconfort minim. ArcaLife este primul centru medical din România care aduce tehnologia VASER pe piaţa românească a procedurilor de chirurgie estetică, prin intermediul HIGHTECH Medical Distribution S.R.L., compania locală care asigură comercializarea acestui echipament.

Astăzi, 28 octombrie 2011, a avut loc Conferinţa de presă „Lansarea tehnologiei VASER de Liposelecţie cu ultrasunete în premieră pentru România”.

Invitatul special al evenimentului, Dr. Grant Hamlet MB.ChB, Specialist şi Trainer în VASER Liposelection şi unul dintre cei doi medici din Marea Britanie specializaţi în operaţii cu VASER Hi-Definition, a subliniat rezultatele excelente pe care VASER Lipo le are asupra corpului, potrivit numeroaselor studii clinice realizate. Acestea au demonstrat că pacienţii care au ales liposelecţia VASER cu ultrasunete au pierdut de 7.5 ori mai puţin sânge decât cei operaţi prin metodele tradiţionale de lipoaspiraţie. De asemenea, s-a constatat că majoritatea pacienţilor operaţi prin această procedură şi-au putut relua activităţile cotidiene în câteva zile. Dr. Grant Hamlet a mai precizat că primele rezultate ale intervenţiei sunt vizibile imediat după operaţie, iar cele finale după o perioadă de 3-6 luni.

Liposelecţia VASER (Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance) este o tehnică chirurgicală avansată de conturare a corpului care utilizează energia produsă de ultrasunete pentru a îndepărta selectiv grăsimea nedorită, celelalte ţesuturi rămânând intacte. Ceea ce deosebeşte VASER Lipo de alte proceduri de lipoaspiraţie, precum cea clasică sau cea asistată laser, este capacitatea tehnologiei VASER de a distinge între ţesutul adipos şi celelalte structuri (vase de sânge, nervi, ţesuturi de legătură). Datorită acestei inovaţii, liposelecţia VASER minimizează riscul apariţiei unor leziuni la nivelul celorlalte ţesuturi din proximitatea zonei tratate.

Tehnologia de liposelecţie VASER cu ultrasunete a primit în 2002 certificare FDA.

Principalele beneficii ale tehnologiei VASER sunt modul de îndepărtare a grăsimii şi tipurile de tratamente care se pot realiza. Liposelecţia VASER selectează ţesutul adipos fără a afecta şi alte ţesuturi şi îl emulsionează permiţând în final o îmbunătăţire rapidă a aspectului pielii din zona tratată. Spre deosebire de liposelecţia VASER, lipoaspiraţia asistată laser utilizează lumina laser pentru a distruge celulele adipoase, putând afecta însă şi alte ţesuturi importante din zonă. Liposelecţia VASER poate fi folosită cu rezultate avansate şi pentru lipoaspiraţia unor zone mici, şi a unora mari. Astfel, liposelecţia VASER îndepărtează cu maximă precizie grăsimea în exces din toate părţile corpului, atât din zone obişnuite (coapse, şolduri, abdomen, torace),  cât şi din zone mai delicate ale corpului (braţe, bărbie, partea internă a coapselor, gât).

Pe lângă avantajele liposelecţiei VASER cu ultrasunete, persoanele care aleg această procedură pot beneficia şi de tehnologia PureGraft de la Cytori Therapeutics Inc.

PureGraft este o tehnologie revoluţionară, care optimizează procesul injectării de grăsime. Prin acest procedeu, grăsimea extrasă prin intermediul lipoaspiraţiei cu ultrasunete poate fi folosită după ce a fost curăţată de lipidele libere şi de celulele  sanguine la reinjectarea în diferite zone ale corpului. Procedura PureGraft reduce la minimum riscul respingerii materialului injectat. Studiile Cytori au arătat că tehnologia VASER Lipo asigură o viabilitate a celulelor adipoase pentru procedurile de reinjectare în proporţie de 85%.

Prin combinarea celor două tehnologii, VASER Lipo şi PureGraft, Clinica de Chirurgie ArcaLife este primul centru medical din România care poate oferi cel mai bun filler natural din grăsime purificată.

Cytori Therapeutics Inc., compania care deţine tehnologia PureGraft, este lider la nivel mondial în furnizarea de produse din domeniul medicinii regenerative.

„Clinica de Chirurgie ArcaLife îşi propune să satisfacă nevoile pacienţilor prin intermediul  unei aparaturi performante, alături de o echipă de medici profesionişti. Dat fiind faptul că pe piaţa românească de chirurgie estetică nu exista până în prezent tehnologia VASER, ne-am gândit să fim promotorii acestei tehnologii de ultimă oră în România. Liposelecţia VASER este o alternativă sigură, eficientă şi avansată de a elimina depozitele nedorite de grăsime, dând un contur ferm corpului. Suntem siguri că datorită avantajelor sale, tehnologia VASER va ajunge atât în topul preferinţelor femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor în materie de intervenţii chirurgicale de remodelare a corpului”, a declarat Dr. Cristian Gabriel Niţă, Manager, Clinica de Chirurgie ArcaLife.

Înfiinţată la începutul anului 2011 sub sloganul „Cu noi simţi diferenţa!”, ArcaLife este o clinică de chirurgie cu supraspecializare în chirurgia estetică, centrată pe abordarea personalizată a pacienţilor, într-un mediu dotat cu aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie.