Diabetul ucide o persoană la fiecare 8 secunde!


Tu cum îți controlezi diabetul?

În România, diabetul afectează peste 1 milion de oameni, aproximativ 2800 de copii sunt bolnavi de diabet, dar și mai mulți riscă să dezvolte această afecțiune din cauza stilului de viață nesănătos. Potrivit studiilor realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 60% din oamenii din întreaga lume duc o viaţă sedentară.
Ziua Mondiala a Diabetului

Diabetul zaharat, odată apărut, te însoțește toată viața, tocmai de aceea se schimbă inevitabil și stilul de viață și intervine monitorizarea periodică a valorilor de glicemie. Diabetul scade speranța de viață în medie cu 5-10 ani și este una dintre cauzele majore de moarte prematură în lume. Și totuși, la nivel global, oamenii nu conștientizează această amenințare. Sedentarismul, alimentația nesănătoasă, obezitatea, stresul, adăugate moştenirii genetice, sunt principalii factori de risc pentru apariţia diabetului.

Ca un puternic semnal de alarmă, la nivel mondial, se desfășoară în fiecare an Ziua Mondială a Diabetului. În acest an, în România, la nivel național, manifestarea are loc în perioada 12-14 noiembrie 2011, la Craiova, sub motto-ul Controlează-ți diabetul”. Organizatorii acestui eveniment sunt: Asociația Română de Educație în Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Evenimentele organizate în această perioadă au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet. Ziua Mondială a Diabetului include o serie de manifestări dedicate publicului larg, pacienților, reprezentaților asociațiilor de pacienți cu diabet, medicilor și autorităților medicale.

Inițiatorul evenimentului, prof.univ.dr. Maria Moța, Preşedinte ales Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a declarat că: „Prin organizarea acestui eveniment ne dorim informarea și educarea cu privire la importanța prevenției diabetului și îmbunătățirea vieții persoanelor cu diabet. Un mesaj pe care doresc să îl transmit clar tuturor oamenilor este că trebuie să luptăm împotriva diabetului, boală care afectează din ce în ce mai multe persoane, atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Sperăm că toate activitățile pe care le vom desfășura în cadrul Zilei Mondiale a Diabetului vor îndemna la conștientizarea acestei probleme și vor determina atât persoanele cu diabet cât şi autorităţile cu responsabilitate în domeniu să controleze eficient această afecțiune”.

Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Asociația Română de Educație în Diabet. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Testarea gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicolizate, marşul bicicliştilor voluntariSănătate pe două roţi. Împreună împotriva diabetului”, luminarea clădirii Prefecturii în albastru și lansarea a sute de lampadare sunt doar câteva dintre acțiunile care vor marca Ziua Mondială a Diabetului, desfășurată în acest an la Craiova. În 2010 au fost luminate în albastru peste 1100 de clădiri din toată lumea, ca un semnal de speranță pentru milioane de oameni care suferă de diabet. Tu crezi că te-ai putea număra printre aceștia?

Prevalenţa diabetului la nivel mondial este în continuă creştere, de aceea Ziua Mondială a Diabetului este, în fiecare an, un prilej de reamintire că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publică și că este foarte important să ne informăm cu privire la prevenția diabetului și să cunoaştem factorii de risc care determină apariţia bolii.

Vă așteptăm la cel mai important eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, organizat în perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.



                                                                                 

Persoană de contact: Diana Nanciu, Specialist PR & Comunicare, 0733.011.109

pr@sanatateapressgroup.ro