Testări medicale gratuite oferite de Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” şi Zentiva, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice


  1. Sâmbătă, 1 octombrie, în intervalul orar: 09.00-18.00, la Sediul Otopeni al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, persoanele vârstnice din Bucureşti vor putea beneficia gratuit de testări pentru determinarea glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale şi a riscului de a dezvolta osteoporoză.
  2. Numărul de locuri la eveniment este limitat, de aceea participarea se va face doar pe bază de programare telefonică la numărul 0736.077.077, în perioada 26-30 septembrie.
  3. În 2050, aproape 40% din populaţia ţării va avea peste 60 de ani .

 

Bucureşti, 26 septembrie 2011 Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte anual la nivel mondial pe data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, cu sprijinul companiei Zentiva, organizează un eveniment dedicat persoanelor vârstnice, oferindu-le acestora testări medicale gratuite pentru: depistarea osteoporozei, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului. Evenimentul promovează necesitatea analizelor medicale periodice din timp, ca metodă demonstrată de prevenţie a diverselor afecţiuni cronice precum: diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, osteoporoza.


conferinta Ana Aslan

Testările se vor realiza sâmbătă, 1 octombrie, în intervalul orar 09.00-18.00, la Sediul Otopeni al Institutului. Deoarece numărul de locuri este limitat, persoanele care doresc să participe trebuie să sune în perioada 26-30 septembrie la numărul 0736.077.077 pentru a se programa. Participarea fiecărei persoane va fi posibilă numai pe baza programării telefonice anterioare.

Rezultatele testelor şi recomandările medicale vor fi comunicate atât în cadrul evenimentului, cât şi printr-o evaluare scrisă detaliată şi trimisă ulterior participanţilor prin poştă. Persoanele cu risc vor fi direcţionate către medici specialişti. Transportul către şi de la locaţie este asigurat de către organizatori cu ajutorul autocarelor care vor pleca din Piaţa Charles de Gaulle, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 08.30. Ora şi locul îmbarcării vor fi comunicate fiecărui participant în momentul realizării programării telefonice.


„Este o certitudine faptul că influenţa procesului de îmbătrânire asupra stării de sănătate şi a calităţii vieţii depăşeşte cu mult efectele oricărei afecţiuni cunoscute, din această perspectivă vârsta în sine putând fi considerată drept principalul factor de risc pentru marea majoritate a bolilor cronice. Mă refer la boli cardiovasculare, renale, diabet zaharat, osteoporoză. Ţinând cont de faptul că vârsta nu este un element modificabil, avem responsabilitatea foarte importantă de a preveni şi amâna apariţia acestor afecţiuni şi a complicaţiilor lor prin derularea de programe practice de educaţie şi prevenţie pentru pacienţi”, a declarat Directorul Medical al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Conf. Dr. Gabriel Prada.

„Posibilitatea de a modifica viteza de îmbătrânire la oameni ar avea efecte mult mai bune decât eradicarea neoplaziilor, a afecţiunilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat luate împreună. Influenţarea procesului de îmbătrânire, considerat ca o reducere progresivă a rezervelor funcţionale, iniţiată la noi de către doamna profesor Ana Aslan, o continuăm şi astăzi în cadrul Institutului cu ajutorul Gerovital H3®. Prin tratamentele pe care le utilizăm, putem modula mecanismele implicate în fenomenele de îmbătrânire la nivel celular şi molecular, influenţând totodată mecanisme frecvent implicate în bolile cronice degenerative adesea întâlnite la vârstnici”, a subliniat domnul Conf. Dr. Prada.


În România, ponderea persoanelor cu vârste peste 60 de ani se va dubla în următorii 40 de ani, ajungând să reprezinte 40% din populaţia ţării¹. Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2050, numărul persoanelor din această categorie de populaţie va ajunge la 2 miliarde, la nivel global. Ultimele rapoarte OMS arată că în prezent sunt 605 milioane de persoane cu vârste peste 60 de ani, reprezentând peste 10% din populaţia globului.

„Peste 50% din pacienţii care vin zilnic în cabinetul medicului de familie sunt vârstnici. Nu este de mirare acest lucru, deoarece odată cu înaintarea în vârstă capacităţile funcţionale ale organismului se reduc şi devenim vulnerabili în a dezvolta afecţiuni cronice de multe ori cu implicaţii severe, necesitând intervenţii terapeutice complexe.

De aceea trebuie să existe o colaborare permanentă între medicii de familie şi medicii de alte specialităţi, precum şi între comunitatea medicală şi companiile farmaceutice, pentru a oferi permanent pacienţilor vârstnici soluţiile terapeutice adecvate şi pentru a răspunde cât mai prompt nevoilor lor de sănătate. Problema vârstnicului, însă, nu este numai problema zonei medicale, ci şi a întregii societăţi care are datoria morală de a proteja acest segment din ce în ce mai numeros al populaţiei. În acest sens, salutăm iniţiativa companiei Zentiva de a derula astfel de programe destinate prioritar acestei categorii de pacienţi”, a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.


„Programele de educaţie pentru pacienţi, realizate în parteneriat cu comunitatea medicală au devenit o prioritate pentru Zentiva şi astfel şi o tradiţie pentru noi. Transformarea comportamentului pasiv al pacienţilor români într-unul activ, de prevenţie, este o acţiune ce necesită timp şi eforturi susţinute. De aceea venim mai aproape de comunitatea medicală pentru ca împreună, prin parteneriate active şi pe termen lung, să găsim programele perfect adaptate nevoilor pacienţilor români. Totodată, prin intermediul portofoliului Zentiva reuşim să creştem accesul pacienţilor la produse sigure şi de calitate, unele dintre ele cu o istorie îndelungată pe piaţa românească, precum Gerovital H3® , un brand românesc de tradiţie”, a punctat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, o companie Sanofi.

 

Despre Zentiva, o companie Sanofi

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.

Despre Sanofi

Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.sanofi.com.


 

Persoane de contact:

Camelia Niţu – Communication Manager Sanofi România

0723.353.520, camelia.nitu@zentiva.ro

Raluca Matei – Account Assistant Free Communication

0757.038.780, raluca.matei@freecomm.ro



Potrivit studiului Allianz Demographic Pulse (2011)

Gerovital H3® este un medicament eliberat numai pe bază de prescripţie medicală.