TRATAMENT DISFUNCȚIE ERECTILĂ
Vigrande, de la Zentiva - o soluție eficientă, sigură și accesibilă pentru pacienții cu disfuncție erectilă
Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, a lansat medicamentul Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa românească . Tratamentul cu sildenafil se adresează bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă.
Studiile clinice au demonstrat că intervalul de timp dintre administrarea dozei de sildenafil şi apariţia erecţiei, ca răspuns la stimularea sexuală, a fost de 14 minute la o treime dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă şi de 30 de minute la două treimi dintre aceştia. Totodată, gradul de satisfacţie al bărbaţilor cu disfuncţie erectilă care au folosit sildenafil pe parcursul a 4 ani de tratament a fost de peste 96%.
„Cu toate că disfuncţia erectilă este astăzi o afecţiune tratabilă, pacientul ajunge foarte târziu la specialist. Acum 30 de ani, sănătatea sexuală a bărbatului era un domeniu exclusiv al psihologilor, însă elucidarea mecanismului erectil a condus la apariţia unor mijloace eficiente de tratament, cum este cazul sildenafilului. Efectele disfuncţiei erectile nu trebuie restrânse doar la cele de natură fiziologică, ci trebuie înţelese şi din punct de vedere emoţional şi psihologic.
Pacientul tinde să-şi piardă încrederea în sine, să se izoleze, cu consecinţe negative asupra vieţii de cuplu. Consecinţele fiziologice şi psihologice ale disfuncţiei erectile nediagnosticate la timp şi netratate corespunzător sunt rezultatul faptului că această afecţiune este în continuare un subiect tabu. Trebuie să înţelegem că disfuncţia erectilă este o afecţiune şi chiar un marker al stării de sănătate, deoarece poate apărea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare sau bolile neurologice.
În prezent, terapia de primă intenţie pentru disfuncţia erectilă este cea orală cu inhibitori de 5 fosfodiesterază, clasă din care face parte şi sildenafilul”, a declarat prof. Dr. Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii. Prevalenţa disfuncţiei erectile creşte odată cu vârsta. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial în 1999, 9% dintre bărbaţii cu vârste între 40 şi 44 de ani suferă de această afecţiune, ajungându-se la un procent de 18% la bărbaţii cu vârste între 50-54 de ani şi de 54% la cei între 65-70 de ani. În România, unul din 4 bărbaţi suferă de această afecţiune .
„Disfuncţia erectilă se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, deoarece vasele de sânge îşi pierd elasticitatea, cauzând o erecţie mai slabă sau chiar lipsa erecţiei. Vigrande® are la bază un inhibitor de 5-fosfodiesterază – sildenafilul – care în prezenţa stimulării sexuale restabileşte funcţia erectilă prin creşterea fluxului sanguin. Sildenafilul a dovedit un efect rapid, îmbunătăţind funcţia sexuală a bărbaţilor cu disfuncţie erectilă şi o tolerabilitate superioară, inclusiv la persoanele în vârstă . Dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă, 87% preferă sildenafilul în locul altui tratament, datorită eficacităţii sale crescute, a erecţiei intense şi a spontaneităţii activităţii sexuale. Totodată, terapia cu sildenafil determină şi ameliorarea vieţii de cuplu, peste 95% dintre femei optând pentru continuarea tratamentului cu sildenafil a partenerilor lor”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.
“Un tratament perfect adaptat nevoilor pacienţilor români cu disfuncţie erectilă trebuie să acţioneze rapid şi eficient, să fie sigur şi uşor de administrat şi, nu în ultimul rând, accesibil. Toate aceste caracteristici le aducem astăzi în tratamentul acestei afecţiuni prin lansarea Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa autohtonă. Reuşim astfel să creştem accesibilitatea pacienţilor la calitatea terapeutică dovedită de această moleculă, printr-un preţ cu 35% mai mic decât medicamentul original”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis.
Vigrande® (sildenafil) completează portofoliul urologic Zentiva, alăturându-se produselor oferite pacienţilor şi specialiştilor urologi din România şi anume: Fokusin® (tamsulosin), Uroflow® (tolterodină) şi Ofloxin® (ofloxacină). Vigrande® este disponibil în concentraţii de 50 şi 100 mg şi se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.
Imagini de la lansare, in Galeria Foto
O nouă soluție pentru prevenirea rezistenței la tratament în cancerul pulmonar cu mutație EGFR
Un tip de eozinofile ar putea avea un rol protector în astmul bronșic
Depresia scade aderența la tratamentul pentru BPOC
Terapie genică țintită care ar putea îmbunătăți tratamentul emfizemului
Acetaminofenul poate fi tolerat de copiii cu astm persistent și formă ușoară a bolii
Studiu: riscul cardio-vascular este mai mare la astmaticii la care boala debutează după vârsta de 18 ani
CHMP recomandă aprobarea UE pentru Avastin de la Roche în asociere cu Tarceva pentru pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar avansat
Cluj Innovation Days 2016: Spre epoca digitală în medicină și administrație
Giotrif® / Gilotrif® (afatinib), deținut de Boehringer Ingelheim, a demonstrat superioritate față de Iressa® (gefitinib) în reducerea riscului de progres al afecțiunii și a eșuării tratamentului primar al pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici cu mutații EGFR pozitive
„PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA”
Eficacitatea evolocumabului la pacienții cu diabet zaharat de tip 2
Efectul anticorpilor monoclonali anti PCSK9 asupra nivelului proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate
PCSK9 determină modificarea profilului lipidic și dezvoltarea aterosclerozei prin mecanisme mediate de apoE și de LDLR
Siguranța și eficacitatea LY3015014, anticorp monoclonal al proprotein convertazei subtilizină/kexină tip 9
Supravieţuirea generală pentru pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici rezecat, îmbunătăţită de radioterapia post-operatorie
Dacomitinib ca tratament de prima linie la pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici, cu forme clinice sau selectate molecular: studiu de fază II multicentric deschis
Inhibiţia MEK în cancerul pulmonar fără celule mici
Vargatef® (nintedanib) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru pacienţii care suferă de cancer pulmonar cu adenocarcinom avansat după administrarea chimioterapiei de primă-linie
Relația dintre expresia genică, recurența cancerului colorectal și susceptibilitatea la chimioterapie
Impactul screening-ului pentru cancerul colorectal asupra stadiului în care este diagnosticată afecțiunea
Analiza economică a panitumumabului comparativ cu cetuximab la pacienții cu cancer colorectal metastatic
Diferențe genetice între tumorile colorectale la pacienții tineri și vârstnici
Genă supresoare tumorală promovează anumite tipuri de cancer colorectal
Panitumumab, aprobat de Comisia Europeană în terapia de primă linie a cancerului colorectal metastatic
Testarea KRAS și utilizarea de panitumumab la pacienții europeni cu cancer colorectal
Test de sânge util pentru selectarea pacienților cu cancer de colon care necesită chimioterapie intensivă
Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS
Ramucirumab, aprobat pentru pacienții cu cancer colorectal avansat