Arhiva | | Arhiva stiri
CARDIOLOGIE
"Prin lansarea Torvacard® (atorvastatină), Sanofi-aventis Zentiva creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume "
Sanofi-aventis Zentiva lansează produsul Torvacard®(atorvastatină), recomandat pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore atât la pacienţii cu risc cardiovascular înalt (cauzat de prezenţa unor factori de risc cardiovascular precum: dislipidemie, diabet, obezitate sau hipertensiune arterială), precum şi la pacienţii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angină pectorală instabilă) sau care suferă de o boală vasculară (angină pectorală, accident vascular cerebral sau boală arterială periferică).
Atorvastatina este cea mai studiată statină la nivel mondial, fiind subiectul a 425 de studii clinice înregistrate la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, cu rezultate bune de eficacitate şi tolerabilitate.
"“Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate în ample trialuri de prevenţie primară şi secundară. Atorvastatina şi-a dovedit eficienţa în scăderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare şi stoparea progresiei aterosclerozei.
Torvacard® (atorvastatină) este un produs generic bazat pe o moleculă cu o bună tolerabilitate, care nu necesită ajustarea dozelor la pacienţii cu afectare renală, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventă a bolii cronice de rinichi, reprezintă în acelaşi timp un factor major de risc cardiovascular.
În contextul în care diabetul se asociază frecvent cu complicaţii cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în România, calităţile atorvastatinei justifică, fără îndoială, speranţa într-o optimizare a terapiei pentru aceşti pacienţi”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Valorile crescute ale colesterolului – un factor major şi independent de risc cardiovascular – determină afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroză). Ateroscleroza determină creşterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum şi a deceselor de cauză vasculară.
Conform studiului SEPHAR (2006), în rândul populaţiei din România prevalenţa dislipidemiei mixte – creşterea colesterolului însoţită de creşteri ale trigliceridelor – este de 46%, la care se adaugă un procent suplimentar de 24% reprezentând persoanele la care doar valorile colesterolului sunt crescute. Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute. Această afecţiune este progresivă, severă şi impredictibilă, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob. "
O nouă soluție pentru prevenirea rezistenței la tratament în cancerul pulmonar cu mutație EGFR
Un tip de eozinofile ar putea avea un rol protector în astmul bronșic
Depresia scade aderența la tratamentul pentru BPOC
Terapie genică țintită care ar putea îmbunătăți tratamentul emfizemului
Acetaminofenul poate fi tolerat de copiii cu astm persistent și formă ușoară a bolii
Studiu: riscul cardio-vascular este mai mare la astmaticii la care boala debutează după vârsta de 18 ani
CHMP recomandă aprobarea UE pentru Avastin de la Roche în asociere cu Tarceva pentru pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar avansat
Cluj Innovation Days 2016: Spre epoca digitală în medicină și administrație
Giotrif® / Gilotrif® (afatinib), deținut de Boehringer Ingelheim, a demonstrat superioritate față de Iressa® (gefitinib) în reducerea riscului de progres al afecțiunii și a eșuării tratamentului primar al pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici cu mutații EGFR pozitive
„PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA”
Eficacitatea evolocumabului la pacienții cu diabet zaharat de tip 2
Efectul anticorpilor monoclonali anti PCSK9 asupra nivelului proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate
PCSK9 determină modificarea profilului lipidic și dezvoltarea aterosclerozei prin mecanisme mediate de apoE și de LDLR
Siguranța și eficacitatea LY3015014, anticorp monoclonal al proprotein convertazei subtilizină/kexină tip 9
Supravieţuirea generală pentru pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici rezecat, îmbunătăţită de radioterapia post-operatorie
Dacomitinib ca tratament de prima linie la pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici, cu forme clinice sau selectate molecular: studiu de fază II multicentric deschis
Inhibiţia MEK în cancerul pulmonar fără celule mici
Vargatef® (nintedanib) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru pacienţii care suferă de cancer pulmonar cu adenocarcinom avansat după administrarea chimioterapiei de primă-linie
Relația dintre expresia genică, recurența cancerului colorectal și susceptibilitatea la chimioterapie
Impactul screening-ului pentru cancerul colorectal asupra stadiului în care este diagnosticată afecțiunea
Analiza economică a panitumumabului comparativ cu cetuximab la pacienții cu cancer colorectal metastatic
Diferențe genetice între tumorile colorectale la pacienții tineri și vârstnici
Genă supresoare tumorală promovează anumite tipuri de cancer colorectal
Panitumumab, aprobat de Comisia Europeană în terapia de primă linie a cancerului colorectal metastatic
Testarea KRAS și utilizarea de panitumumab la pacienții europeni cu cancer colorectal
Test de sânge util pentru selectarea pacienților cu cancer de colon care necesită chimioterapie intensivă
Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS
Ramucirumab, aprobat pentru pacienții cu cancer colorectal avansat