Peste 16.000 de elevi şi aproximativ 400 de voluntari implicaţi în campania Sanofi dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului
- Campania încurajează adoptarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unui stil de viaţă sănătos cu scop preventiv împotriva diabetului zaharat de tip 2.
- Acţiunile educative se vor derula miercuri, 14 noiembrie, în aproximativ 70 de şcoli şi licee, din 10 oraşe ale ţării.
- În Bucureşti, cei 100 de voluntari implicaţi vor merge în 30 de instituţii de învăţământ.
Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, celebrată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie lansează o amplă campanie educativă de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2. Prin intermediul acestei campanii derulate în peste 70 de instituţii de învăţământ din România, compania urmăreşte să încurajeze adoptarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă şi pe practicarea regulată de activităţi fizice.
Amploarea campaniei este subliniată pe de o parte de numărul copiilor şi tinerilor la care vor ajunge mesajele educative, care depăşeşte cifra de 16.000. Pe de altă parte, datorită obiectivului educativ pe termen lung, comunitatea de susţinători şi voluntari care s-a alăturat campaniei numără aproximativ 400 de persoane, din care fac parte medici diabetologi, medici rezidenţi, asistente şi studenţi la facultăţile de medicină.
Campania se va desfăşura în ziua de 14 noiembrie (miercuri), în 10 oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. În fiecare oraş, voluntarii implicaţi vor distribui în şcolile şi liceele vizate „Tablete de sănătate”, flyere educative, cu sfaturi practice, într-un limbaj accesibil, despre ce reprezintă diabetul zaharat de tip 2 şi cum se poate preveni acesta.
„Diabetul zaharat de tip 2 a devenit o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul generaţiei tinere. Şi nu este de mirare. Într-o eră a fast-food-ului, a internetului şi a comunităţilor sociale, factorii care contribuie la dezvoltarea acestei afecţiuni precum obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia deficitară, cu conţinut ridicat în grăsimi şi carbohidraţi au devenit omniprezenţi în stilul de viaţă al copilului şi adolescentului. Iar când aceşti factori nu sunt percepuţi drept ceea ce sunt şi anume un pericol pentru sănătatea lor, trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să acţionăm. Iar cei mai siguri paşi sunt astfel de campanii educative, care merg ţintit, cu mesaje accesibile publicului tânăr şi cu beneficii pe termen lung”, a declarat conf. dr. Cristian Serafinceanu, Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic specialist nefrologie, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu” şi susţinător al campaniei.
„Un copil sau adolescent educat astăzi va deveni un adult mai bine pregătit pentru a lua deciziile corecte pentru menţinerea propriei sănătăţi. Plecând de la această realitate, anul acesta am decis să ne concentrăm campania dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului pe educaţia în şcoli şi licee. Încercăm astfel să ajungem cu mesaje educative de impact la cât mai mulţi copii şi tineri, pentru a-i determina să conştientizeze importanţa stilului lor de viaţă în menţinerea pe termen lung a sănătăţii. În plus, avem alături cadre medicale şi studenţi ai facultăţilor de medicină cu pregătirea necesară pentru a ne susţine mesajele şi pentru a răspunde tinerilor la întrebări. Pe această cale le mulţumim pentru tot sprijinul acordat în această mişcare educativă de combatere a diabetului zaharat”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.
În capitală, campania Sanofi va fi susţinută de 100 de voluntari, elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, instruiţi de către medici ai Institutului Naţional „Nicolae Paulescu”. Aceştia vor distribui flyerele educative în 30 de instituţii de învăţământ printre care: Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Grupul Şcolar „Mihai Bravu”, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Grupul Şcolar de Aeronautică „Henri Coandă”.
„M-am alăturat campaniei din respect pentru sănătate şi din dorinţa de a aduce o contribuţie la construirea unui viitor comun sănătos. Educaţia începe de la vârste fragede, de aceea cred în valoarea adăugată a acestei campanii”, a declarat Şerban Mădălin Narcis, 22 de ani, elev al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.
Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet, la nivel global, la fiecare 5 secunde o persoană este diagnosticată cu diabet şi la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afecţiuni. Estimările specialiştilor arată că până în 2030, 522 milioane de persoane vor suferi de diabet, comparativ cu cele 366 de milioane înregistrate în 2011. Anul trecut, s-au înregistrat 4,6 milioane de decese cauzate de diabetul zaharat la nivel mondial .
„An de an ne străduim să aducem prevenţia diabetului zaharat pe lista de priorităţi a publicului larg şi suntem foarte perseverenţi. Este un angajament pe care ni l-am asumat nu doar în România, ci la nivel global. Suntem un partener activ şi responsabil de 90 de ani în acest domeniu, dezvoltând o abordare de tip 360 de grade în combaterea diabetului zaharat şi a complicaţiilor acestuia, prin combinarea proiectelor educative cu terapiile inovatoare, dispozitivele premiate şi serviciile personalizate”, a concluzionat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija.
Despre Divizia de Diabet Sanofi
Sanofi încearcă să ajute persoanele diagnosticate cu diabet în managementul acestuia prin furnizarea de soluţii personalizate, inovatoare şi integrate. Fiind atentă la nevoile pacienţilor, compania dezvoltă parteneriate pentru a le putea oferi terapii, servicii şi dispozitive. Sanofi comercializează atât medicamente orale, cât şi injectabile pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 şi tip 2 .
Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).
O nouă soluție pentru prevenirea rezistenței la tratament în cancerul pulmonar cu mutație EGFR
Un tip de eozinofile ar putea avea un rol protector în astmul bronșic
Depresia scade aderența la tratamentul pentru BPOC
Terapie genică țintită care ar putea îmbunătăți tratamentul emfizemului
Acetaminofenul poate fi tolerat de copiii cu astm persistent și formă ușoară a bolii
Studiu: riscul cardio-vascular este mai mare la astmaticii la care boala debutează după vârsta de 18 ani
CHMP recomandă aprobarea UE pentru Avastin de la Roche în asociere cu Tarceva pentru pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar avansat
Cluj Innovation Days 2016: Spre epoca digitală în medicină și administrație
Giotrif® / Gilotrif® (afatinib), deținut de Boehringer Ingelheim, a demonstrat superioritate față de Iressa® (gefitinib) în reducerea riscului de progres al afecțiunii și a eșuării tratamentului primar al pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici cu mutații EGFR pozitive
„PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA”
Eficacitatea evolocumabului la pacienții cu diabet zaharat de tip 2
Efectul anticorpilor monoclonali anti PCSK9 asupra nivelului proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate
PCSK9 determină modificarea profilului lipidic și dezvoltarea aterosclerozei prin mecanisme mediate de apoE și de LDLR
Siguranța și eficacitatea LY3015014, anticorp monoclonal al proprotein convertazei subtilizină/kexină tip 9
Supravieţuirea generală pentru pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici rezecat, îmbunătăţită de radioterapia post-operatorie
Dacomitinib ca tratament de prima linie la pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici, cu forme clinice sau selectate molecular: studiu de fază II multicentric deschis
Inhibiţia MEK în cancerul pulmonar fără celule mici
Vargatef® (nintedanib) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru pacienţii care suferă de cancer pulmonar cu adenocarcinom avansat după administrarea chimioterapiei de primă-linie
Relația dintre expresia genică, recurența cancerului colorectal și susceptibilitatea la chimioterapie
Impactul screening-ului pentru cancerul colorectal asupra stadiului în care este diagnosticată afecțiunea
Analiza economică a panitumumabului comparativ cu cetuximab la pacienții cu cancer colorectal metastatic
Diferențe genetice între tumorile colorectale la pacienții tineri și vârstnici
Genă supresoare tumorală promovează anumite tipuri de cancer colorectal
Panitumumab, aprobat de Comisia Europeană în terapia de primă linie a cancerului colorectal metastatic
Testarea KRAS și utilizarea de panitumumab la pacienții europeni cu cancer colorectal
Test de sânge util pentru selectarea pacienților cu cancer de colon care necesită chimioterapie intensivă
Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS
Ramucirumab, aprobat pentru pacienții cu cancer colorectal avansat