Parteneriat Medicover-Cord Blood Center
Medicover, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private si Cord Blood Center , prima banca de celule stem din Romania, anunta semnarea unui parteneriat strategic, intrat in vigoare incepand cu anul 2012.
Scopul acestei colaborari este acela de a oferi clientilor o gama cat mai diversificata de servicii la standarde europene de calitate. Astfel, vor putea fi accesate mai multe servicii medicale la tarife speciale oferite clientilor celor doua companii.
“Semnarea acestui parteneriat reprezinta inca un pas pe care Cord Blood Center il face in directia indeplinirii misiunii pe care si-a asumat- o in urma cu 6 ani, aceea de a oferi cat mai multor viitori parinti din Romania sansa de a asigura sanatatea copiilor lor. Sunt convins ca in acest mod, clientii nostri, pentru care ne dorim ce este mai bun, vor beneficia de un sprijin in plus in directia accesarii unor servicii medicale de calitate iar Medicover este clinica cea mai in masura sa le ofere, in acest moment.” Tudor Panu, Director General Cord Blood Center.
“Spitalul Medicover din Bucureşti corespunde celor mai înalte standarde medicale europene - modern, sigur, aproape de pacienţii săi. In departamentul Maternitate acordăm o atenţie deosebită viitoarelor mămici si micuţilor noştri pacienţi, prin conceptul “salon unic de travaliu şi naştere”, cu un spaţiu special, dedicat familiei. Prin parteneriatului nostru cu Cord Blood Center, oferim viitorilor parinti servicii complete de prelevare, procesare, transport si depozitare pentru celulele stem, care vin in completarea serviciilor noastre pentru nou-nascuti” a declarat Dr. Bogdan Pana, Director Executiv Spital si Clinici Medicover.
Despre Medicover Romania
Grupul Medicover este de peste 15 ani liderul serviciilor medicale private in Europa Centrala si de Est. 6,000 de companii si jumatate de milion de oameni beneficiaza de serviciile clinicilor si spitalelor Medicover si ale laboratoarelor Synevo in Polonia, Romania, Germania, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Belarus si Turcia.
In Romania, Medicover are grija de sanatatea a peste 100,000 pacienti anual, fie ca sunt angajati ai celor peste 1,500 companii abonate, fie ca sunt persoane fizice neabonate.
Medicover ofera servicii medicale la standarde europene prin cele 11 clinici din Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti, Timisoara, Brasov, prin centrele de excelenta si prin reteaua de 219 parteneri din toata tara.
In noul Spital Medicover din Bucuresti pacientii au acces la diagnostic si tratament avansat, o echipa dedicata de medici si asistente, echipamente medicale de ultima generatie si confort asigurat pe toata durata internarii. Spitalul este dispus pe 7 niveluri si are o capacitate de 122 de paturi. Blocul operator cu trei sali de operatie si două sali de nastere, dotat cu aparatura medicala de ultima ora, poate gestiona interventii din toate specialitatile chirurgicale.
Despre Cord Blood Center
Prima Banca de Celule stem din Romania implineste anul acesta 6 ani de existenta in Romania, timp in care si-a dedicat intreaga activitate clientilor sai si viitoarelor mamici. Cele peste 55 000 de familii care au ales serviciile noastre beneficiaza azi, de un pachet de servicii extrem de diversificat, politica de preturi fiind astfel conceputa incat sa ofere tuturor celor interesati accesul la acest serviciu medical. “Un CEC in alb pentru copilul tau” – proiectul conceput in premiera absoluta si in exclusivitate de catre compania noastra, care ofera, in cazul unui transplant cu celule stem in strainatate, un sprijin material in valoare de 185 000 de Euro, CBC 12 – un sistem de rate prin care parintele achita costul serviciului de recoltare direct la Cord Blood Center si nu unui intermediar bancar.
La nivel de grup international, am eliberat in 2011 a 23‐a grefă de transplant păstrând, astfel, poziţia de lider în topul băncilor europene din punct de vedere al numărului total de grefe eliberate pentru transplant, dar şi din punct de vedere al calităţii grefelor depozitate.
O nouă soluție pentru prevenirea rezistenței la tratament în cancerul pulmonar cu mutație EGFR
Un tip de eozinofile ar putea avea un rol protector în astmul bronșic
Depresia scade aderența la tratamentul pentru BPOC
Terapie genică țintită care ar putea îmbunătăți tratamentul emfizemului
Acetaminofenul poate fi tolerat de copiii cu astm persistent și formă ușoară a bolii
Studiu: riscul cardio-vascular este mai mare la astmaticii la care boala debutează după vârsta de 18 ani
CHMP recomandă aprobarea UE pentru Avastin de la Roche în asociere cu Tarceva pentru pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar avansat
Cluj Innovation Days 2016: Spre epoca digitală în medicină și administrație
Giotrif® / Gilotrif® (afatinib), deținut de Boehringer Ingelheim, a demonstrat superioritate față de Iressa® (gefitinib) în reducerea riscului de progres al afecțiunii și a eșuării tratamentului primar al pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici cu mutații EGFR pozitive
„PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA”
Eficacitatea evolocumabului la pacienții cu diabet zaharat de tip 2
Efectul anticorpilor monoclonali anti PCSK9 asupra nivelului proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate
PCSK9 determină modificarea profilului lipidic și dezvoltarea aterosclerozei prin mecanisme mediate de apoE și de LDLR
Siguranța și eficacitatea LY3015014, anticorp monoclonal al proprotein convertazei subtilizină/kexină tip 9
Supravieţuirea generală pentru pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici rezecat, îmbunătăţită de radioterapia post-operatorie
Dacomitinib ca tratament de prima linie la pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici, cu forme clinice sau selectate molecular: studiu de fază II multicentric deschis
Inhibiţia MEK în cancerul pulmonar fără celule mici
Vargatef® (nintedanib) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru pacienţii care suferă de cancer pulmonar cu adenocarcinom avansat după administrarea chimioterapiei de primă-linie
Relația dintre expresia genică, recurența cancerului colorectal și susceptibilitatea la chimioterapie
Impactul screening-ului pentru cancerul colorectal asupra stadiului în care este diagnosticată afecțiunea
Analiza economică a panitumumabului comparativ cu cetuximab la pacienții cu cancer colorectal metastatic
Diferențe genetice între tumorile colorectale la pacienții tineri și vârstnici
Genă supresoare tumorală promovează anumite tipuri de cancer colorectal
Panitumumab, aprobat de Comisia Europeană în terapia de primă linie a cancerului colorectal metastatic
Testarea KRAS și utilizarea de panitumumab la pacienții europeni cu cancer colorectal
Test de sânge util pentru selectarea pacienților cu cancer de colon care necesită chimioterapie intensivă
Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS
Ramucirumab, aprobat pentru pacienții cu cancer colorectal avansat