AstraZeneca România lansează ”YOUNG HEALTH PROGRAMME”
Un program educaţional de prevenţie a riscurilor cardiovasculare care poate îmbunătăţi sănătatea unei generaţii
Young Health Programme este iniţiativa globală AstraZeneca de investiţii în comunitate, creată pentru ca tinerii din întreaga lume să beneficieze de sprijinul necesar pentru a-şi proteja sănătatea şi pentru a-şi îmbunătăţi şansele la o viaţă mai bună în viitor. Până în anul 2015, 500.000 de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 24 de ani vor beneficia de acest program. În prezent, programul se derulează în Marea Britanie, Suedia, Canada, India, Brazilia, Zambia şi în Korea.
Young Health Programme reprezintă un angajament de a combate bolile netransmisibile în rândul tinerilor prin cercetare integrată la nivel global şi prin educaţie pentru sănătate.
Bolile netransmibile cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul şi cancerul generează anual 36 milioane de decese la nivel global. Jumătate dintre aceste decese sunt asociate comportamentelor care debutează şi sunt dezvoltate în timpul adolescenţei, incluzând consumul de tutun şi alcool, obiceiurile alimentare nesănătoase şi lipsa activităţilor fizice, aspecte deseori neglijate de tineri.
David Brennan, CEO AstraZeneca, declară: “În AstraZeneca, considerăm că misiunea noastră merge dincolo de producţia de medicamente, şi anume sănătatea oamenilor. De aceea am dezvoltat Young Health Programme în colaborare cu partenerii noştri. Obiectivul de a reduce cazurile de boli netransmisibile, prin schimbarea comportamentului încă din anii adolescenţei, răspunde solicitărilor Naţiunilor Unite de a găsi soluţii adecvate pentru prevenţia şi controlul acestor boli.”
În România, programul Young Health are ca obiectiv prevenţia primară a bolilor cardiovasculare în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani şi propune un program naţional de educare în licee, în contextul lipsei de informare cu privire la sănătate. Statisticile plasează România pe locul 3 în lume în ceea ce priveşte rata mortalităţii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauză de mortalitate la nivel local. De asemenea, în ţara noastră se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la vârste timpurii (mai devreme de 45 de ani).
Programul vizează informarea şi educarea tinerilor în privinţa principalilor factori modificabili care duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi reducerea riscului apariţiei acestor boli prin derularea unui program educaţional de sănătate şi promovarea activităţilor sportive.
„Pentru noi, adulţii, sportul înseamnă viaţă! Pentru că am înţeles că buna funcţionare şi echilibrul psiho-emoţional se află în strânsă legătură cu activităţile fizice. Mai mult decât atât, este demonstrat că cei care practică sport zilnic îşi îmbunătăţesc stilul de viaţă – de la adoptarea alimentaţiei sănătoase până la renunţarea la fumat. Pentru tineri, sportul este un mod de viaţă. De aceea, Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie iniţiază, dezvoltă şi susţine educarea tinerilor prin sport”, declară Prof. Dr. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.
Programul este dezvoltat sub denumirea I <heart> sport şi este implementat de AstraZeneca în parteneriat cu Junior Achievement România şi Fundaţia Română a Inimii, cu sprijinul Societăţii Române de Cardiologie, a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei. “Programul Young Health iniţiat de AstraZeneca este o iniţiativă educaţională unică adresată elevilor de liceu în ceea ce priveşte prevenţia primară a bolilor cardiovasculare. Având în vedere că ţara noastră se confruntă deja cu o rată crescută de mortalitate din cauza acestei patologii, informarea şi educarea tinerilor în privinţa factorilor modificabili ce stau la baza apariţiei bolilor cardiovasculare este esenţială pentru ca ei să poată duce o viaţă sănătoasă. Ministerul Sănătăţii susţine acest program care poate schimba starea de sănătate a unei generaţii” a declarat Ministrul Sănătatii, Ladislau Ritli.
În următorii 3 ani, programul îşi propune să implice 50.000 de elevi de liceu prin dezvoltarea unei campanii de informare despre sănătate şi susţinerea activităţilor sportive care conduc la un stil de viaţă sănătos.
“Educaţia este o condiţie esenţială pentru a lua decizii informate cu privire la un stil de viaţă sănătos. AstraZeneca este conştientă de rolul pe care îl are în comunitate ca şi actor social şi de ajutorul pe care îl poate oferi pacienţilor şi medicilor în luarea celor mai bune decizii privind sănătatea. România ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte rata de mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare; datele arată că 2 din 3 români mor din cauza bolilor cardiovasculare. Mai mult decât atât, 1 din 3 români suferă de hipertensiune. Infarctul este de asemenea foarte comun, iar aproximativ 7,000,000 de români suferă de boli cardiovasculare.
AstraZeneca are o bogată expertiză în cardiologie, astfel încât are şi marea responsabilitate de a oferi educaţie şi sprijin de care să beneficieze şi tinerii, expuşi de timpuriu riscurilor cardiovasculare. Ne bucurăm că prin acest program avem ocazia de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a unei generaţii” declară Radu Răşinar, Preşedinte AstraZeneca România.
DESPRE ASTRAZENECA
AstraZeneca este o companie bio-farmaceutică internaţională având o contribuţie esenţială în descoperirea, dezvoltarea, producţia şi comercializarea de medicamente inovatoare, pentru unele din cele mai grave maladii: cancer, boli gastrointestinale, cardiovasculare, neuropsihiatrice, respiratorii şi inflamatorii. AstraZeneca este prezentă în peste 100 de ţări, iar produsele sale ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a milioane de oameni din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii vizitaţi:: www.astrazeneca.com.
DESPRE JUNIOR ACHIEVENT ROMANIA
Junior Achievement România este o organizaţie non-profit fondată în anul 1993, parte a Junior Achievement Worldwide® SUA şi Junior Achievement - Young Enterprise Europa. În programele internaţionale JA România, adăugarea modulelor practice la conţinutul academic al programei şcolare obligatorii reprezintă şansa unei apropieri benefice a şcolii de viaţă reală, menită să asigure succesul tinerilor în profesie şi în viaţă. Junior Achievement este cea mai mare şi mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, cursurile oferite de Junior Achievement sunt urmate de peste 150.000 de elevi din mai mult de 1300 de instituţii de învăţământ şi sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu instituţii educaţionale şi cu mediul de afaceri. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.jaromania.org.
DESPRE FUNDATIA ROMANA A INIMII
Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către membrii Societăţii Române de Cardiologie pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor către publicul larg iniţiate de Societatea Română de Cardiologie. Fundaţia face parte din Reţeaua Europeană a Inimii, o asociaţie europeană a fundaţiilor locale cu sediul la Bruxelles. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.romanianheart.ro
O nouă soluție pentru prevenirea rezistenței la tratament în cancerul pulmonar cu mutație EGFR
Un tip de eozinofile ar putea avea un rol protector în astmul bronșic
Depresia scade aderența la tratamentul pentru BPOC
Terapie genică țintită care ar putea îmbunătăți tratamentul emfizemului
Acetaminofenul poate fi tolerat de copiii cu astm persistent și formă ușoară a bolii
Studiu: riscul cardio-vascular este mai mare la astmaticii la care boala debutează după vârsta de 18 ani
CHMP recomandă aprobarea UE pentru Avastin de la Roche în asociere cu Tarceva pentru pacienții cu un anumit tip de cancer pulmonar avansat
Cluj Innovation Days 2016: Spre epoca digitală în medicină și administrație
Giotrif® / Gilotrif® (afatinib), deținut de Boehringer Ingelheim, a demonstrat superioritate față de Iressa® (gefitinib) în reducerea riscului de progres al afecțiunii și a eșuării tratamentului primar al pacienților cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici cu mutații EGFR pozitive
„PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA”
Eficacitatea evolocumabului la pacienții cu diabet zaharat de tip 2
Efectul anticorpilor monoclonali anti PCSK9 asupra nivelului proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate
PCSK9 determină modificarea profilului lipidic și dezvoltarea aterosclerozei prin mecanisme mediate de apoE și de LDLR
Siguranța și eficacitatea LY3015014, anticorp monoclonal al proprotein convertazei subtilizină/kexină tip 9
Supravieţuirea generală pentru pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici rezecat, îmbunătăţită de radioterapia post-operatorie
Dacomitinib ca tratament de prima linie la pacienţii cu cancer pulmonar fără celule mici, cu forme clinice sau selectate molecular: studiu de fază II multicentric deschis
Inhibiţia MEK în cancerul pulmonar fără celule mici
Vargatef® (nintedanib) a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru pacienţii care suferă de cancer pulmonar cu adenocarcinom avansat după administrarea chimioterapiei de primă-linie
Relația dintre expresia genică, recurența cancerului colorectal și susceptibilitatea la chimioterapie
Impactul screening-ului pentru cancerul colorectal asupra stadiului în care este diagnosticată afecțiunea
Analiza economică a panitumumabului comparativ cu cetuximab la pacienții cu cancer colorectal metastatic
Diferențe genetice între tumorile colorectale la pacienții tineri și vârstnici
Genă supresoare tumorală promovează anumite tipuri de cancer colorectal
Panitumumab, aprobat de Comisia Europeană în terapia de primă linie a cancerului colorectal metastatic
Testarea KRAS și utilizarea de panitumumab la pacienții europeni cu cancer colorectal
Test de sânge util pentru selectarea pacienților cu cancer de colon care necesită chimioterapie intensivă
Roche primește aprobarea FDA pentru testul de detectare a mutațiilor KRAS
Ramucirumab, aprobat pentru pacienții cu cancer colorectal avansat