EVENIMENT

HCC Hospitation Program la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti


PATH (The Program for the Advancement of Therapy in Hepatocellular Carcinoma) este o iniţiativă educaţională mondială care îşi propune să răspândească şi să crească nivelul de informaţii despre diagnosticul şi tratamentul carcinomului hepatocelular
HCC
"În perioada 11–12 aprilie 2011, s-a produs expresia locală a programului PATH, HCC Hospitation Program, manifestarea fiind organizată în cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, considerat Centru de Excelenţă în tratarea carcinomului hepatocelular, cu participarea medicilor din întreaga ţară.

HCC Hospitation Program a fost sprijinit educaţional de către Bayer Healthcare Pharmaceuticals, fiind destinat exclusiv scopurilor educaţionale profeşioniştilor din domeniul medical din România. Cursul, la care au participat câteva zeci de medici din întreaga ţară, a avut un format interactiv, încurajând discuţiile, schimbul de experienţă şi de opinii dintre participanţi în legătură cu abordarea pacienţilor cu carcinom hepatocelular.

De asemenea, au fost programate şi câteva sesiuni de televoting, care s-au bucurat de un real succes printre participanţi, dând posibilitatea astfel fiecaruia să exprime un punct de vedere şi să aibă, consecutiv, feedback-ul din partea celorlalţi. Printre cele mai interesante subiecte s-au numărat, conform datelor din chestionarele de evaluare a cursului: terapiile ablative, patologia moleculară, diagnosticul imagistic şi evaluarea răspusului tumoral la tratament, sesiunile de televoting (datorită interactivităţii, a posibilităţii de a discuta şi a unghiurilor diferite de abordare a aceluiaşi subiect).

Un topic interesant s-a referit la rolul sorafenib în terapia sistemică a carcinomului hepatocelular – propunerea unor algoritmi de tratament pentru cazurile speciale şi o abordare personalizată a terapiei cu sorafenib pentru fiecare pacient cu carcinom hepatocelular. „A fost cel puţin la fel de reuşit ca şi cursul PATH de la Bologna”, au concluzionat medicii participanţi. "