GlaxoSmithKline opreşte studiul asupra agentului imunoterapeutic MAGE-A3 în NSCLC


GlaxoSmithKline a anunţat recent că va abandona studiul de fază III MAGRIT de testare a agentului său imunoterapeutic antigen-specific anti-canceros (ASCI) MAGE-A3 asupra pacienţilor cu NSCLC. Producătorul de medicamente, care şi-a declarat recent planurile de realizare a studiului pentru a evalua medicamentul la anumiţi pacienţi în ciuda eşecului de a-şi îndeplini obiectivele principal şi secundare, a concluzionat: „Nu va fi posibil să identificăm o sub-populaţie de pacienţi cu NSCLC cu semnătură genică pozitivă care ar putea beneficia de acest tratament”.

Rezultatele studiului MAGRIT, care a implicat 2312 de pacienţi cu NSCLC stadiile IB, II şi IIIA complet rezecate, ale căror tumori au exprimat gena MAGE-A3, au arătat că agentul imunoterapeutic nu a prelungit semnificativ supravieţuirea în absenţa bolii (DFS) nici în populaţia generală de studiu şi nici în rândul celor care nu au primit chimioterapie, în comparaţie cu placebo. GlaxoSmithKline a planificat să evalueze al treilea obiectiv co-principal, de DFS într-o sub-populaţie cu semnătură genică pozitivă, însă o analiză terţă independentă pre-planificată a unelor dintre date a relevat faptul că investigarea acestui obiectiv „nu este fezabilă ca urmare a unui efect terapeutic insuficient”.


GlaxoSmithKline a precizat că va continua să evalueze al doilea obiectiv co-principal al studiului de fază III DERMA de testare a ASCI MAGE-A3 în melanom, pentru a determina dacă o semnătură genică poate identifica un subset de pacienţi care ar beneficia ca urmare a acestei terapii. Compania a anunţat rezultatele studiului DERMA în luna septembrie a anului trecut, arătând că agentul imunoterapic anti-canceros nu şi-a îndeplinit primul obiectiv co-principal de prelungire semnificativă a DFS în comparaţie cu placebo. Rezultatele finale ale studiului sunt anticipate a fi disponibile în 2015.

 

Sursa:
GlaxoSmithKline terminates late-stage trial of MAGE-A3 cancer immunotherapeutic in NSCLC. http://www.firstwordpharma.com/node/1200131#axzz31CYOa5Ss