DIABET ZAHARAT

Câştigi şi dăruieşti sănătate – Marşul sibienilor pentru sibieni


Sanofi-aventis se implică în lupta împotriva diabetului la nivel comunitar, organizând o serie de evenimente adresate publicului larg. Cel mai recent, marşul de la Sibiu, derulat într-una din zile Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Mars Diabet Sibiu

"Grupul sanofi-aventis, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, a organizat pe 26 mai evenimentul „Câştigi şi dăruieşti sănătate - Marşul sibienilor pentru sibieni”, dedicat combaterii diabetului zaharat prin promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Pentru a încuraja practicarea exerciţiului fizic regulat şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ca mod de prevenţie a diabetului zaharat, sanofi-aventis a donat în numele fiecărui participant la marş suma de 10 RON către Compartimentul de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Iniţiativa marşului face parte dintr-un program amplu dezvoltat de sanofi-aventis, prin intermediul căruia compania îşi propune să devină un real partener al persoanelor care suferă de diabet. În acest sens, sanofi-aventis doreşte să transforme marşul de combatere a diabetului într-un eveniment cu tradiţie pentru români.

Anul trecut, compania a organizat marşul „Câştigi şi dăruieşti sănătate” în Cluj Napoca, eveniment în urma căruia, datorită entuziasmului cu care clujenii au răspuns invitaţiei, compania a donat 10.000 RON. „În prezent, ne confruntăm cu o epidemie de diabet, atât la la nivel mondial, cât şi naţional. Este o gravă problemă de sănătate publică, cauza majoră pentru creşterea mortalităţii generale, precum şi a suferinţei asociate cu complicaţiile redutabile ale diabetului precum: infarctul de miocard, insuficienţa renală, orbirea sau amputaţia de membre.

Conform estimărilor Federaţiei Internaţionale de Diabet, în 2010 aproximativ 4 milioane de decese din grupa de vârstă 20-79 de ani pot fi atribuite diabetului zaharat la nivel mondial, dintre care 18.000 în România. Prin urmare, prevenţia diabetului a devenit o urgenţă şi trebuie să fie o prioritate pentru toţi actorii sistemului sanitar, dar în egală măsură, şi pentru fiecare persoană aflată la risc. Sunt necesare eforturi susţinute pentru a creşte nivelul de informare a cetăţenilor şi de conştientizare a pericolului reprezentat de diabet.

Cu atât mai mult cu cât soluţia este la îndemâna fiecăruia - un regim de viaţă echilibrat, bazat pe o alimentaţie sănătoasă asociată cu activitate fizică regulată, poate reduce substanţial riscul de apariţie a diabetului”, a declarat profesorul Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice. "

Varianta integrala in editia speciala din luna iunie-iulie.