DIABET ZAHARAT

Prof. dr. Amorin Popa: Spre personalizarea tratamentului cu insulină


„Ne aflăm într-un moment de graţie profesională, în care resursele terapeutice ne oferă instrumente mult mai eficiente pentru individualizarea tratamentului fiecărui pacient. În acest context, insulina Lantus intervine prin profilul său unic farmacocinetic”, spune prof. dr. Amorin Popa

Amorin Popa

"În cadrul indicaţiilor atât de largi pe care le are această insulină, trebuie să recunoaştem că avem câteva categorii de pacienţi care au un beneficiu deosebit. Trebuie să amintim în primul rând persoanele cu diabet zaharat tip 2 cu necesar de insulină, dar care prezintă un sindrom de rezistenţă la insulină sever, care impune doze mult mai mari de insulină pentru obţinerea glicatei optime, fără a agrava riscul de hipoglicemie.

Sunt pacienţi care în acest context nu au o altă resursă terapeutică echivalentă. De asemenea, persoanele vârstnice cu necesar de insulină beneficiază mult mai mult de insulina Lantus, deoarece administrarea o dată pe zi, titrarea simplă şi riscul mic de hipoglicemii evită o serie de incidente ale insulinoterapiei. În acest moment, toate studiile arată superioritatea protocolului terapeutic bazal – bolus comparativ cu alte protocoale de terapie insulinică în asigurarea echilibrului metabolic în diabetul zaharat tip 1 sau în diabetul zaharat tip 2.

De asemenea, este insulina ideală în terapia combinată insulină – antidiabetice orale. Sumarizând, toate ghidurile actuale, începând cu consensul ADA / EASD, consensul societăţilor endocrinologilor americani sau alte ghiduri ( NICE) recomandă ca unică insulină în treapta a doua terapeutică analogul de insulină bazală"

Varianta integrala in editia speciala din luna iunie-iulie.