DIABET ZAHARAT

Prof. dr. Radu Lichiardopol: “Introducerea analogilor de insulină - siguranţă şi flexibilitate mai mare a tratamentului”


“Lantus este un analog de insulină bazală, mult utilizat în practica noastră clinică pentru că şi-a demonstrat calităţile pe care le cerem unei insuline bazale“, spune profesorul Radu Lichiardopol

Radu Lichiardopol

"Lantus este un analog de insulină bazală, mult utilizat în practica noastră clinică pentru că şi-a demonstrat calităţile pe care le cerem unei insuline bazale.

Principala calitate este că adresează glicemia bazală – iar noi titrăm administrarea Lantusului în funcţie de glicemia bazală, de obicei glicemia de dimineaţă, pe nemâncate – prin împiedicarea producţiei hepatice de glucoză, prin frânarea lipolizei, efecte pe care le realizează în condiţiile unei absorbţii uniforme de la locul de injectare, ceea ce permite o acţiune constantă şi egală pe durata a 24 de ore.

Aceste calităţi sunt esenţiale şi permit realizarea dezideratelor privind un nivel cât mai apropiat de normal al glicemiei bazale, fără ca riscul de hipoglicemie să crească, pentru că, repet, absorbţia este uniformă şi nu realizează ceea ce se numeşte un “peak”, adică nu realizează creşteri ale nivelului care să conducă la efecte de hipoglicemie. Durata de acţiune a Lantus este de 24 de ore şi nivelul acţiunii este constant; îşi începe activitatea cam după 2 ore de la injectare şi are un platou uniform de acţiune timp de 24 de ore, fără vârfuri"

Varianta integrala in editia speciala din luna iunie-iulie.