DIABET ZAHARAT

Dragoş Bucur: ”Sunt un diabetic cu o viaţă normală pentru că m-am informat suficient de mult despre boală”


Dragoş Bucur a discutat deschis despre diabetul zaharat. O boală pe care a reuşit să o înţeleagă şi să o transforme dintr-un potenţial handicap într-un martor atât de apropiat al reuşitei în viaţa sa personală şi profesională

Dacă Dragoş Bucur va câştiga vreodată Premiul Oscar sau orice altă distincţie din lumea cinematografiei (lucru perfect posibil), în discursul de mulţumire, alături de familie, mentori şi colegi, trebuie să se regăsească analogii de insulină şi dispozitivele de administrare a acestora.


Dragos Bucur"Eram într-o perioadă în care credeam că pot controla totul şi că nu mi se poate întâmpla nimic! Terminasem facultatea, jucam în Bucureşti în două teatre şi în încă 3 în ţară, făceam naveta săptămânal, predam actorie în două făcultăţi, îmi începusem cariera în film, de curând intrasem în televiziune şi îmi deschisesem o afacere de câteva luni, aşa încât cele 15-16 kilograme pierdute le-am pus pe seama muncii. În plus serile le petreceam cu prietenii prin baruri.

După o petrecere, pe 23 octombrie, m-am trezit până dimineaţa de 5-6 ori să merg la toaletă şi să beau apă, iar după o săptămână am plecat prin ţară să promovez filmul “Furia”, timp în care am dormit 15-16 ore pe zi, am băut zeci de litri de apă şi am urinat alte câteva zeci - simptomele tipice ale bolii - polidipsie, poliurie, polifagie.

Când m-am întors în Bucureşti, am decis să merg la spital şi în aceeaşi zi m-au internat - aveam glicemia preprandială la valoarea de 310!"




Varianta integrala in editia speciala din luna iunie-iulie.