MEDICINĂ REGENERATIVĂ

Eveniment în medicina regenerativă, la Institutul "Victor Babeş" din Bucureşti


Profesorul Maurizio C. Capogrossi a vizitat pentru prima dată România cu ocazia conferinţei “HMGB1 (high mobility group box 1) and Cardiovascular Repair” la invitaţia academicianului Laurenţiu M. Popescu.

Laurentiu M Popescu si Maurizio Capogrossi

Legătura dintre cei doi cercetători s-a dezvoltat pe parcursul ultimilor ani, amândoi lucrând in domeniul medicinii regenerative, având un interes special pentru domeniul cardiovascular. Pe de o parte, profesorul Capogrossi lucrează în descoperirea microRNA-urilor implicate în patologia inimii, în timp ce, pe de altă parte, profesorul Laurenţiu Popescu conduce echipa ce a descoperit telocitele.

Profesorul Capogrossi şi-a început prezentarea printr-un apel pentru o mai strânsă colaborare în domeniul cercetării între ţările din Uniunea Europeană, colaborare posibilă printr-o mai mare implicare a tuturor naţiunilor în proiecte precum Framework Program 7 şi 8 (ce va debuta in 2014). De asemenea a ridicat problema fondurilor pentru cercetări medicale ce nu implică molecule susţinute de firme farmaceutice.

Varianta integrala in editia tiparita din luna iunie-iulie.