TRATAMENTUL HIPERTENSIUNII ARTERIALE

Twynsta asigură reduceri superioare ale tensiunii arteriale comparativ cu amlodipina la pacientii diabetici


Rezultatele studiului TEAMSTA Diabetes, prezentate de Boehringer Ingelheim, arată că, la pacienţii hipertensivi cu diabet zaharat, cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare, TWYNSTA®, combinaţia fixă dintre telmisartan şi amlodipină , comparativ cu monoterapia cu amlodipină.
TWYNSTA
• conferă reduceri semnificative ale tensiunii arteriale (TA) necesare atingerii obiectivului de protecție cardiovasculară la această populație de pacienți hipertensivi cu risc crescut; 

• determină o reducere semnificativă a tensiunii arteriale în decursul a 24 de ore, un număr mai mare de pacienţi atingând ţinta terapeutică de tensiune arterială;

• are o acțiune rapidă, cu reduceri semnificative ale tensiunii arteriale chiar după prima săptămână de tratament;

• asigură o reducere semnificativ mai mare a tensiunii arteriale, comparativ cu monoterapia cu amlodipină.


Rezultatele studiului TEAMSTA Diabetes au fost prezentate la cea de-a 21-a ediţie a întâlnirii ştiinţifice anuale a Societăţii Europene de Hipertensiune (ESH), desfășurată în luna iunie la Milano.

TWYNSTA® combină doi agenți cu cea mai lungă acțiune din clasa lor, telmisartan și amlodipina, iar rezultatele sudiului arată că peste 71% dintre pacienţii hipertensivi cu diabet trataţi cu TWYNSTA® au atins obiectivul de tensiune arterială definit de studiu şi peste 50% dintre pacienţi şi-au atins obiectivul de tensiune arterială în decursul a 24 de ore, în comparaţie cu cei 54%, respectiv 39% de pacienţi aflaţi în monoterapie cu amlodipină.

Rezultate asemănătoare au fost observate şi la pacienţii obezi (indicele de masă corporală≥30 kg/m2), care au format cea mai mare subpopulaţie (aproximativ 57%) din studiul TEAMSTA Diabetes. Numeroase studii au arătat că mai puţin de 40% dintre pacienţii hipertensivi își ating obiectivul de tensiune arterială prin monoterapie. Acest procentaj este chiar mai mic la pacienţii cu obezitate comorbidă sau diabet zaharat.

„Hipertensiunea arterială este foarte frecventă la pacienții cu diabet, aceștia fiind expuşi unui risc mult mai mare de apariţie a unor evenimente cardiovasculare severe, precum accidentul vascular cerebral sau infarctul miocardic” a declarat autorul principal al studiului TEAMSTA Diabetes, Dr. Arya M. Sharma, Profesor de Medicină şi Preşedinte al Departamentului de Cercetare și Management în domeniul obezității din cadrul Universității Alberta, Canada.

„Rezultatele acestui studiu arată că TWYNSTA® reduce semnificativ tensiunea arterială în cazul acestor pacienți și îi ajută să îşi atingă obiectivul de tensiune arterială în decursul a 24 de ore. Mai mult decât atât, combinaţia fixă de telmisartan şi amlodipină, cu administrare o dată pe zi, reduce povara pacienților care sunt nevoiți să urmeze tratamente multiple, din cauza comorbidității, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2”, a adăugat Dr. Arya M. Sharma.

Cercetarea arată că la pacienţii cu hipertensiune arterială, TWYNSTA® asigură o reducere de până la 80% a valorii maxime a tensiunii arteriale în decurs de două săptămâni de la începerea tratamentului, demonstrând o acţiune promptă şi o reducere eficientă a tensiunii arteriale.

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că tratamentul cu combinaţia fixă de telmisartan 80 mg şi amlodipină 10 mg în comparaţie cu monoterapia cu amlodipină oferă:

• reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice la opt săptămâni (-29 mmHg vs     -22,9 mmHg; p<0,0001);

• reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice încă din prima săptămână (-17,5 mmHg vs -12,6 mmHg; p<0,0001), menţinute de-a lungul studiului;

• rate ridicate în atingerea obiectivului de tensiune arterială măsurată în cabinet (<140/90 mmHg) şi de tensiune arterială sistolică(<140 mmHg) de 71,4% şi 73,2% în comparaţie cu 53,8%, respectiv 56,8%;

• reduceri mai mari ale tensiunii arteriale ambulatorii în decurs de 24 de ore (TAS: -16,5 mmHg în comparaţie cu -11,1 mmHg; p=0,0044) şi rate semnificativ mai mari de atingere a obiectivelor de tensiune arterială în decurs de 24 de ore (<130/80 mmHg; 52,9% în comparaţie cu 39,1%);

• o opțiune de tratament sigură şi bine tolerată, cu mai puţine efecte adverse şi întreruperi ale tratamentului.

Profesorul Klaus Dugi, Vicepreședinte Senior, Medicină, Boehringer Ingelheim: „TWYNSTA® combină o bază de dovezi solide referitoare la rezultatele cardiovasculare ale telmisartan şi amlodipinei. Aceste rezultate recente susţin datele anterioare cu privire la TWYNSTA®, care arată că această combinaţie fixă constituie un tratament optim valoros pentru pacienţii hipertensivi, în special pentru cei care prezintă comorbidităţi, cum ar fi diabetul sau obezitatea.”