MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat


Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate

Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2.

JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate, la pacienții cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat. Sitagliptin, parte din clasa de medicamente numită inhibitori DPP-4, ajută la menținerea nivelului glicemic din sânge prin stimularea secreției de insulină, în special după mese. Metformin, care face parte din clasa de medicamente biguanide, ajută la normalizarea sensibilității organismului la acțiunea insulinei și scade cantitatea de glucoză produsă de ficat. Împreună, Sitagliptin şi Meformin acționează într-un singur comprimat, numit JANUMET®, pentru a menține controlul glicemic la pacienții cu diabet zaharat tip 2.

“Combinaţia fixă, Janumet, pe care o aşteptăm cu interes, va aduce un nou beneficiu legat de creşterea complianţei la terapie prin scăderea numărului de tablete administrate zilnic. De asemenea, s-au raportat mai puţine efecte adverse digestive comparativ cu asocierea metformin cu sitagliptin. În final, acestea sunt beneficii majore atât pentru pacienţii cu diabet de tip 2 cât şi pentru diagnosticieni”, a declarat Prof. Dr. Doina Cătrinoiu, medic şef Clinica de Medicina Internă ISCJU Constanţa.

JANUMET® este eficient la mai multe categorii de pacienți cu diabet zaharat tip 2 cum ar fi cei a căror secreție de insulină este deficitară sau care prezintă insulinorezistență. Efectul hipoglicemiant este însoțit de risc redus de hipoglicemie și de creștere în greutate, efecte adverse observate frecvent în cazul altor tratamente antidiabetice.

Medicamentul și-a demonstrat eficacitatea în menținerea controlului glicemic la pacienții cu diabet zaharat tip 2 într-o serie de studii clinice. 

JANUMET® a fost aprobat pe baza unui studiu clinic de bioechivalență la subiecți sănătoși, care a demonstrat că administrarea JANUMET® a fost echivalentă cu administrarea concomitentă de doze corespunzătoare a celor două medicamente individuale, sitagliptin și clorhidrat de metformin.

„Lansarea JANUMET® pe piața din România reprezintă un pas important în misiunea MSD de îmbunătățire a accesului pacienților la tratamente inovatoare. La nivel mondial, milioane de oameni trăiesc mai mult și beneficiază de o calitate a vieții mai bună, în parte datorate accesului la medicamentele inovative pe care compania MSD le produce. JANUMET® este rezultul unor ani întregi de cercetare și dezvoltare și are în spate o istorie valoroasă a companiei în domeniul diabetului, pornind de la Januvia – primul inhibitor de DPP4, apărut în 2008, și singurul de pe piață la momentul actual”, declară Fabrizio Giombini, Managing Director MSD România.

Compania Merck Sharpe and Dohme a petrecut mai bine de 12 ani studiind Sitagliptin, un număr de peste 70 de studii clinice fiind devoltate până acum pentru această substanţă activă. În ultimii 3 ani, MSD a investit peste 20 miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea unei game largi de arii terapuetice printre care se numără și diabetul.