Boehringer Ingelheim şi CureVac: parteneriat pentru dezvoltarea imunoterapiei de generaţia următoare pentru cancerul pulmonar


Boehringer Ingelheim şi CureVac, lider în dezvoltarea de medicamente bazate pe ARNm, şi-au anunţat recent colaborarea pentru dezvoltare şi licenţiere globală exclusivă.

Noua colaborare este focalizată asupra CV9202 al CureVac, un nou vaccin ARNm terapeutic investigaţional, aflat în fazele precoce de dezvoltare pentru cancerul pulmonar. Boehringer Ingelheim va iniţia investigaţiile clinice asupra CV9202 în cel puţin două contexte patologice privitoare la cancerul pulmonar, în combinaţie cu afatinib, la pacienţii cu forme avansate sau metastatice de NSCLC cu mutaţie de factor de creştere epidermal (EGFR), precum şi în combinaţie cu chimio-radioterapia la pacienţii cu NSCLC de stadiu III nerezecabil.

Ingmar Hoerr, co-fondator şi CEO al CureVac GmbH, a comentat: „Această colaborare este extrem de relevantă pentru CureVac deoarece, în postura de companie biotech, ne bazăm pe colaborarea cu parteneri puternici pentru dezvoltarea clinică şi comercializarea compuşilor noştri. Imunoterapia în cancer reprezintă una dintre cele mai mari inovaţii recente în tratamentul cancerului şi suntem încântaţi să lucrăm acum cu Boehringer Ingelheim”.


Sursa:

http://www.newshome.com/diru/news_releases/press_releases/2014/18_september_2014_oncology.html