Boehringer Ingelheim: noi date pozitive pentru Giotrif în cancerul pulmonar cu del19 EGFR pozitivă


Boehringer Ingelheim a anunţat recent date de studiu clinic pozitive, indicând puternica performanţă a medicamentului său Giotrif în tratamentul unei forme comune de cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC).

Rezultatele analizelor individuale prespecificate şi exploratorii combinate obţinute din două studii de fază III au demonstrat faptul că pacienţii cu NSCLC cu cea mai frecventă formă de mutaţie a receptorului factorului de creştere epidermală (EGFR) – deleţiile de exon 19, cunoscute şi ca del19 – au trăit mai mult decât cu un an în plus dacă au primit Giotrif ca tratament de primă linie, în comparaţie cu chimioterapia.

Lux Lung 5

Del19 sunt responsabile pentru aproximativ 50 % din numărul total de mutaţii EGFR, cu o prevalenta de 10-15% în rândul pacienţilor caucazieni cu adenocarcinom pulmonar.. Medicamentul produs de Boehringer Ingelheim a fost capabil să prelungească semnificativ statistic supravieţuirea cu 12,2 luni (în comparaţie cu chimioterapia) în studiul LUX-Lung 3 şi cu 13 luni în studiul LUX-Lung 6.

Lux Lung 5

Aceste date fac ca Giotrif (afatinib) – să fie primul tratament care demonstrează un beneficiu semnificativ pentru supravieţuirea generală a pacienţilor cu tipuri specifice de NSCLC cu del19 EGFR pozitivă.

Profesorul James Chih-Hsin Yang de la Universitatea Naţională a Taiwanului a afirmat: „Consider că aceste date susţin afatinib în postura de tratament de elecţie pentru pacienţii cu mutaţie del19”.