RoACTEMRA a primit aprobarea din partea Agentiei Europene a Medicamentului pentru o noua indicatie


Compania Roche a primit aprobare din partea Agentiei Europene a Medicamentului pentru noua forma farmaceutica cu administrare subcutanata a RoACTEMRA, ce ofera posibilitatea unui tratament flexibil pacientilor cu poliartrita reumatoida forma moderata pana la severa.

Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat recent forma farmaceutica cu administrare subcutanata a RoACTEMRA (tocilizumab) pentru tratamentul poliartritei reumatoide moderate pana la severe, in cazul pacientilor care fie au intoleranta, fie n-au avut un raspuns adecvat la alte optiuni terapeutice.


In urma acestei aprobari, RoACTEMRA devine primul receptor biologic anti IL-6 cu administrare subcutanata sau intravenoasa (IV), disponibil atat pentru monoterapie, cat si pentru terapia combinata cu metotrexat (MTX). Aceasta este a patra actualizare a prospectului medicamentului RoACTEMRA, extinzandu-se astfel numarul pacientilor care au acum acces la aceasta molecula.


Aprobarea europeana a administrarii subcutanate a RoACTEMRA este importanta, pentru ca ofera clinicienilor si pacientilor posibilitatea de a alege optiunea de tratament potrivita lor”, a precizat dr. Sandra Horning, sef al Global Product Development si Chief medical officer in cadrul Roche.


Poliartrita reumatoida este o afectiune autoimuna cu o prevalenta la nivel global de aproximativ 40 de milioane de pacienti (1,2) . Poliartrita reumatoida are ca rezultat inflamarea cronica a articulatiilor, care devin dureroase. Pacientii isi pot pierde in timp mobilitatea, odata cu distrugerea cartilajelor si a oaselor. Bolnavii primesc de regula mai multe tratamente, o combinatie intre terapii biologice pe baza de proteine si metotrexat, cel mai comun medicament antireumatic. (3,4)


Referinte:

1. Symmonds et al. Global Burden of Disease 2000.

2. International database U.S. Census Bureau, International Data Base

(IDB)http://www.census.gov/population/international/data/idb/informationGateway.php(Last accessed March 2014

3. Smolen J, et al. EULAR recommendations for the management of rheumatoid arthritis with synthetic and biological disease-modifying antirheumatic drugs: 2013 update. Ann Rheum Dis. 0:1–18. doi:10.1136/annrheumdis-2013-20457

4. Singh J. 2012 Update of the 2008 American College of Rheumatology Recommendations for the Use of Disease-Modifying Antirheumatic Drugs and Biologic Agents in the Treatment of Rheumatoid Arthritis. Arthritis Care & Research. Vol. 64, No. 5, May 2012, pp 625–639.