DIAGNOSTIC DE LABORATOR

Tranzacţie pe piaţa de diagnostice

Roche Diagnostics a achiziţionat compania PVT în scopul de a-şi consolida soluţiile automatizate de laborator, pentru diagnosticarea clinică
Roche"Roche a anunţat recent achiziţionarea companiilor PVT Probenverteiltechnik GmbH, cu sediul în Waiblingen, Germania, şi PVT Lab Systems, LLC cu sediul în Atlanta, Statele Unite.

PVT este lider de piaţă, la nivel mondial, în furnizarea de soluţii de automatizare personalizate pentru diagnosticarea in vitro, destinate atât laboratoarelor private, cât şi celor din spitale. În conformitate cu termenii acordului, Roche va plăti acţionarilor PVT suma de 65 milioane euro, şi, ulterior, până la 20 milioane de euro, în cazul atingerii standardelor de performanţă. PVT va deveni astfel unul dintre centrele de expertiză ale Roche, în dezvoltarea şi comercializarea de soluţii de automatizare.

Prin această achiziţie, Roche va avea acces la portofoliul de produse al PVT destinate automatizării sarcinilor pre şi post-analitice, cum sunt centrifugarea, pipetarea, sortarea şi arhivarea unei varietati largi de tipuri de probe. Datorită optimizării fluxului de lucru, ratei de răspuns îmbunătăţite şi creşterii calităţii şi siguranţei în ceea ce priveşte manipularea probelor, produsele PVT permit laboratoarelor clinice gestionarea fiabilă a volumelor mici sau mari de probe, precum şi o mai mare flexibilitate în amenajarea spaţiului de laborator.

„Consolidarea laboratoarelor astfel încât să poată gestiona zeci de mii de probe pe zi cere un nivel tot mai ridicat de automatizare”, a declarat Daniel O’Day, COO al Roche Diagnostics. „Cu tehnologia PVT vom putea oferi soluţii de automatizare integrate şi foarte eficiente pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienţilor noştri şi pentru a ne întări poziţia noastră de lider pe piaţa de diagnostic clinic”.

Aceste soluţii de automatizare vor contribui la creşterea Roche şi vor constitui un avantaj competitiv pentru companie, pe piaţa diagnosticelor de laborator, estimată, la nivel global în anul 2009, la 15,3 miliarde de dolari. Prin combinarea sistemelor sale integrate, modulare şi extrem de eficiente, cum sunt cobas® 6000 pentru laboratoarele medii şi cobas® 8000 pentru laboratoarele de mare volum, sau sistemele MODULAR PRE-ANALYTICS (MPA) şi soluţiile de automatizare propuse de PVT, Roche poate oferi soluţii personalizate pentru toate tipurile şi dimensiunile de laboratoare clinice.

Parteneriatul dintre PVT şi Roche durează de peste 15 ani, timp în care Roche a distribuit produse PVT (RSA Pro şi sistemul RSD Pro) în Europa, Asia şi America Latină. „Relaţia de încredere şi colaborare pe termen lung a fost cheia succesului nostru”, a declarat Michael Ziegler, CEO şi co-fondator al PVT. „Roche este compania ideală pentru a livra urmatoarea generaţie de sisteme de automatizare de laborator”, a continuat Michael Ziegler.

„Vom dezvolta în continuare soluţii personalizate de automatizare care să completeze şi să consolideze întregul nostru portofoliu de instrumente de analiză de laborator şi ne aşteptăm ca vânzările în domeniul nostru de activitate de bază să crească”, a declarat Colin Brown, şeful Roche Professional Diagnostics. „Datorită acestei achiziţii, vom putea lucra cu un grup foarte talentat de profesionişti cu înaltă competenţă şi cunoştinţe excelente care ne vor ajuta să satisfacem exigenţele clienţilor noştri”. "