Umeclidinium aprobat de Comisia Europeană pentru tratamentul BPOC


În aprilie, Comisia Europeană a aprobat umeclidinum, un antagonist muscarinic cu durată lungă de acțiune, pentru tratamentul de întreținere al pacienților cu BPOC. Aprobarea sa vine în urma evaluării a 7 studii clinice de faza 3 care au inclus mai mult de 2500 de pacienți cu BPOC.

În ceea ce privește posibila utilitate a umeclidinium în astmul bronșic, compania producătoare anunță că nu trebuie utilizat deoarece nu au fost studiate efectele sale la această categorie de pacienți.

Un nou medicament intră în arsenalul terapeutic al pacienților cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), după ce Comisia Europeană a aprobat umeclidinum (Incruse, produs de GSK), un antagonist muscarinic cu durată lungă de acțiune. Acesta se administrează o dată pe zi, în doză de 55 de micrograme, pentru tratamentul de întreținere al obstrucției căilor respiratorii la adulți cu BPOC.

Aprobarea noului medicament s-a bazat pe evaluarea a 7 studii clinice de faza 3 care au inclus mai mult de 2500 de pacienți cu BPOC tratați cu umeclidinium sau placebo. Cele mai frecvente evenimente adverse raportate în studiile clinice au fost rinofaringita, infecțiile tractului respirator superior și cefaleea. Având în vedere mecanismul său de acțiune, umeclidinium trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu glaucom cu unghi închis sau retenție urinară.

În ceea ce privește posibila utilitate a umeclidinium în astmul bronșic, compania producătoare anunță că nu trebuie utilizat deoarece nu au fost studiate efectele sale la această categorie de pacienți. ”Administrarea umeclidinium poate produce bronhospasm paradoxal, care poate pune viața în pericol” se specifică în comunicatul de presă al companiei. ”Umeclidinium nu trebuie utilizat pentru tratamentul episoadelor acute de bronhospasm. În cazul agravării BPOC în timpul tratamentului cu umeclidinium, ar trebui efectuată o reevaluare a pacientului și a schemei de tratament a BPOC", se precizează. Umeclidinium ar trebui să fie utilizat cu precauție și la pacienții cu afecțiuni cardiovasculare severe, în special aritmii cardiace, deoarece, după administrarea de antagoniști ai receptorilor muscarinici, pot să apară fibrilația atrială și tahicardia.


Sursa: GSK

http://www.gsk.com/media/press-releases/2014/gsk-receives-eu-marketing-authorisation-for-incruse--umeclidiniu.html