Inhibitor de fosfodiesterază dovedeşte în studiile preliminare efecte de ameliorare a astmului şi BPOC-ului


Într-o serie de studii preliminare publicate în Lancet Respiratory Medicine, un inhibitor dublu de fosfodiesterază, RPL554, administrat inhalator, demonstrează rezultate promiţătoare în tratamentul astmului şi al bolii pulmonare obstructive cronice. Teoretic, inhibarea fosfodiesterazelor 3 şi 4 amplifică bronhodilataţia şi controlează inflamaţia.

Studiile, fiecare incluzând mai puţin de 35 de subiecţi, au fost coordonate de dezvoltatorul medicamentului şi au variat de la studii de siguranţă realizate pe persoane sănătoase până la studii asupra bonhodilataţiei şi controlului inflamaţiei realizate pe pacienţi cu astm şi BPOC.

În general, RPL554 a produs o bronhodilataţie rapidă în ambele afecţiuni şi de asemenea a avut un efect antiinflamator, cuantificarea realizându-se prin numărul de neutrofile din spută după provocare. Medicamentul a avut un bun profil de siguranţă, însă curele de terapie au fost scurte — niciuna nu a durat mai mult de o săptămână.

Un comentator solicită realizarea de studii atente asupra efectelor cardiovasculare ale RPL554, concluzionând că medicamentul „ar putea constitui unul dintre cele mai substanţiale progrese recente” în gestionarea acestor afecţiuni.



Sursa: http://www.jwatch.org/fw108067/2013/10/25/phosphodiesterase-inhibitor-ameliorates-asthma-copd-early