Prima Conferință Națională de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională – Neurodiab 2013


În perioada 17 – 20 octombrie 2012, are loc, la București, Prima Conferință Națională de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională – Neurodiab 2013, cel mai important eveniment din România centrat pe managementul acestor complicații invalidante ale diabetului zaharat. Manifestarea face parte din Săptămâna Neuropatiei Diabetice, inițiată în premieră de Societatea de Neuropatie Diabetică.

Neurodiab 2013 reunește unii dintre cei mai reputați specialiști din țară și străinătate, care vor dezbate problematica și vor aduce cele mai noi informații legate de prevenția, diagnosticarea și tratamentul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic. Evenimentul este credit de Colegiul Medicilor din România cu 16 puncte EMC.
Prima Conferință Națională de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională este o dovadă că, deja o tradiție, conceputul Neurodiab a ajuns la maturitate. Mă bucur că anul acesta am reușit să aducem peste 10 speakeri străini care vor împărtăși experiența internațională, deoarece dialogul între specialiști este esențial în domeniul neuropatiei diabetice. Lucrările științifice vor aborda, interdisciplinar, atât partea de cercetare, cât și cea de aplicabilitate clinică.”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.
De asemenea, programul conferinței cuprinde state-of-the-art lectures, sesiuni meet-the-expert și workshop-uri de actualitate, utile în practica medicală curentă. Temele centrale ale evenimentului, neuropatia diabetică și piciorul diabetic, vor fi dezbătute pluridisciplinar, în încercarea de a oferi o perspectivă complexă asupra acestor grave afecțiuni.
Cu ocazia Primei Conferințe Naționale de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională – Neurodiab 2013  va fi lansată și cartea ”Istoria Neuropatiei Diabetice în România”, scrisă de prof.dr. Constantin Ionescu-Târgoviște.
Pentru înscrieri, program și mai multe informații despre eveniment: www.neurodiab.org
Organizator științific: Societatea de Neuropatie Diabetică