Aproximativ 1000 de bucureșteni și-au măsurat tensiunea arterială în cadrul


Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!”

            Cea de-a treia acțiune a ediției din acest an a avut loc în perioada 14-15 septembrie, în incinta Băneasa Mall, zona Galeriilor Feeria. Aproximativ 1000 de persoane şi-au testat gratuit tensiunea arterială în cele două zile ale campaniei şi au primit sfaturi de la medicii prezenţi la eveniment cu privire la metodele de prevenţie a hipertensiunii şi de menţinere sub control a acestei afecţiuni. 

            ”Cu această acțiune încheiem ce-a de-a doua ediție a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!. Manifestarea se bucură de un real succes în rândul populației și din acest motiv vom continua și în 2014 să informăm corect oamenii cu privire la metodele de prevenire și menţinere sub controla hipertensiunii arteriale. Fiind o problemă de sănătate publică, ne propunem să ajungem și în alte orașe din țară, precum și în mediul rural, pentru a informa publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune arterială”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, președinte Societatea Română de Hipertensiune.

            Rezultatele testării din cadrul acestei acțiuni arată că 41, 67% dintre cei măsurați au înregistrat valori crescute ale tensiunii arteriale1 din 2 fiind hipertensivi cunoscuți. S-au realizat măsurători persoanelor cu vârste cuprinse între 7 și 88 de ani, 14 dintre acestea fiind mai tinere de 18 ani. Medicii prezenți la eveniment i-au îndrumat pe cei găsiți cu valori tensionale crescute să se adreseze medicului de specialitate pentru investigaţii amănunţite.

            Având în vedere prevalența tot mai mare a acestei afecțiuni, Societatea Română de Hipertensiune va continua acțiunile de conștientizare și educare a publicului larg, cu scopul de a contribui la diminuarea acestei situații alarmante.

            Campania Națională ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” este un eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Parteneri instituționali: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Partener: Băneasa Mall, SMURD București

Parteneri media: Aqua Queen, Health&Beauty Magazine, Jurnal de București, Karena, Qbebe, Mujer, Pulsmedia

Campanie susținută de Servier Pharma

Management eveniment: Sănătatea Press Group