PERSPECTIVE

Zelboraf: aprobare în UE pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic


Primul și singurul medicament personalizat pentru cancerul de piele, produs de Roche, permite persoanelor diagnosticate cu melanom metastatic cu mutația BRAF V600 pozitivă să trăiască mai mult

ZelborafComisia Europeana a aprobat recent Zelboraf (vemurafenib) ca monoterapie pentru tratamentul pacienților adulți cu melanom metastatic sau inoperabil, cu mutația BRAFV600E pozitivă, cea mai agresivă formă a cancerului de piele.  Odată cu această aprobare a Comisiei Europene, medicamentul este aprobat automat și în România.

Zelboraf este conceput pentru a ținti și inhiba selectiv forma mutantă a proteinei intracelulare BRAF, care se regăsește în aproximativ jumătate dintre toate cazurile de melanom.

„Această aprobare este o veste importantă pentru pacienții diagnosticați cu melanom metastatic cu mutația BRAF pozitivă, întrucât Zelboraf îmbunătățește semnificativ supraviețuirea pacienților și este un exemplu al beneficilor pe care medicina personalizată, promovată de Roche, le aduce pacienților, medicilor și societății”, a declarat Dr. Hal Barron, Chief Medical Officer și Head of Global Product Development, al Roche.

Cititi varianta integrala in editia tiparita.