Grupul GlaxoSmithKline (GSK) România donează medicamente şi le transportă sinistraţilor din judeţele puternic afectate de ninsori şi frig


  • GSK Pharma şi GSK Consumer Healthcare au donat antibiotice, produse împotriva afecţiunilor respiratorii şi medicamente împotriva răcelii şi gripei, iar Europharm Distribuţie a transportat medicamente în judeţele unde este nevoie de acestea;
  • În total, grupul GSK România a trimis aproape 6.000 de cutii de medicamente către Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele Vrancea, Brăila şi Buzău.


Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) România a răspuns apelului Ministerului Sănătăţii de a-i ajuta pe oamenii prinşi în nămeţi şi a donat aproape 6.000 de cutii de medicamente sinistraţilor din judeţele afectate de ninsori şi frig. Această acţiune vine ca o încercare a grupului farmaceutic de a contribui la diminuarea efectelor devastatoare ale vremii, ce au dus la blocarea a zeci de mii de oameni sub zăpezi.

În această campanie, GSK Pharma a donat antibiotice şi tratamente împotriva afecţiunilor respiratorii, iar GSK Consumer Healthcare a donat medicamente împotriva răcelii şi gripei, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor care se confruntă cu ninsorile abundente şi cu frigul.


Apelul lansat de Ministerul Sănătăţii a venit ca o completare a acţiunilor noastre sociale de la nivel local şi ne-am mobilizat pentru a trimite medicamentele în zonele afectate. GSK este în România de peste 20 de ani, timp în care ne-am implicat puternic în activităţi de susţinere a celor mai grave cauze, pentru că ceea ce ne dorim este ca prin tot ceea ce facem să contribuim la creşterea speranţei de viaţă a românilor - din păcate, este cea mai scăzută din Uniunea Europeană”, a declarat Pascal Prigent, Director General al GSK România.

Donaţia de medicamente a GSK a fost transportată gratuit de către Europharm Distribuţie, o altă companie membră a grupului GSK în România, către Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele Vrancea, Brăila şi Buzău - care le vor distribui unităţilor sanitare în funcţie de necesităţi.


GlaxoSmithKline -  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult. Aflaţi mai multe despre noi vizitând www.gsk.ro