Studiu Gfk Romania: Peste 80% dintre viitoarele mame aleg Cord Blood Center


In ultimii sase ani, in Romania, serviciul de recoltare si depozitare a celulelor stem la nastere si-a modificat radical gradul de perceptie in randul viitoarelor mamici. Potrivit celui  mai  recent studiu  de piata, realizat luna aceasta de Gfk Romania, tot mai multe gravide sunt la curent nu doar cu informatii de baza legate de recoltare de celule stem din sangele placentar si, mai mult, au cunostinte extrem de detaliate si opinii foarte pertinente fata de aceasta procedura medicala.

Studiul Gfk a scos in evidenta si principalele criterii care stau la baza selectiei gravidelor inainte de a alege serviciile unei companii de recoltare si depozitare a celuleor stem. Astfel, notorietatea, expertiza in domeniu , precum si flexibilitatea conditiilor de plata sunt principalele coordonate dupa care  viitoarele mamici selecteaza o banca de celule stem. La acest capitol, in topul preferintelor exprimate de gravide  a ramas prima banca de celule stem din Romania, Cord Blood Center cu o pondere de 80%.

Cercetarea de piata a Gfk  a vizat si gradul de responsabilizare a viitoarelor mame fata de sanatatea copiilor lor, acestea manifestand o deschidere totala fata de oportunitatea pe care o ofera medicina moderna prin serviciul de recoltare de celule stem din sangele placentar. Din punct de vedere declarativ, gravidele s-au inscris pe acelasi palier de opinie sustinand ca “in contextul in care  aceste celule beneficiaza de cele mai bune conditii de stocare , precum cele oferite de Cord Blood Center avem siguranta, satisfactia si linistea ca am facut  tot ce se putea pentru copil, si in mod normal si de deplina maturitate ar trebui sa faca oricare dintre viitoarele mame. Este o asigurare de viata de care nu vrem sa beneficiem niciodata”.

“La inceputul activitatii noastre in Romania, adica in urma cu 6 ani, cand Cord Blood Center promova, in premiera, aceasta procedura medicala, putina lume cunostea potentialul extraordinar al celulelor stem. Acum, constatam cu entuziasm ca tot mai multe viitoare mamici sunt la curent nu doar cu informatii de baza legate de  acest domeniu medical ci au cunostinte extrem de detaliate si opinii foarte pertinente. Misiunea de educare si informare  a publicului din Romania pe  care si-a asumat-o Cord Blood Center nu se opreste aici si ne bucuram de ceea ce am reusit sa construim pana acum” a declarat dr. Tudor Panu, Director General al  Cord Blood Center.

Dr. Panu sustine ca: “Evident ca ne bucura sa constatam ca toate participantele la sondajul de opinie au mentionat Cord Blood Center pe primul loc in randul companiilor din Romania  care opereaza in acest domeniu si, In proportie de 80 %, gravidele ar alege serviciile noastre”. Acesta a tinut sa mai precizeze ca “incercam sa fim cat mai aproape de clientii nostri, sa intelegem temerile cu care se confrunta tinerii parinti si sa venim in sprijinul acestora cu servicii care sa raspunda cat mai bine nevoilor lor si in acest sens ne dezvoltam permanent serviciile de informare, dar si cele privind flexibilizarea conditiilor de plata in relatia contractuala cu  viitoarele mame”.

La inceputul lunii februarie, GfK România, institutul numărul 1 de cercetare de piaţă din România, a efectuat la solicitarea  Cord Blood Center un studiu de piata calitativ, avand ca scop identificarea de atitudini, perceptii, comportamente si experiente ale gravidelor si  proaspetelor mamici cu privire la serviciul de recoltare de celule stem din sangele placentar. Femeile care au participat la acest sondaj de opinie au raspuns unui set de intrebari referitoare la atitudinile si perceptiile fata de recoltarea si depozitarea de celule stem, motivatia care a stat la baza alegerii acestei proceduri medicale dar si barierele care le-ar  impiedica sa apeleze la aceasta.

O alta concluzie care s-a desprins in urma acestui studiu este cresterea  gradului de informare al tinerelor mamici. In privinta motivelor pentru alegerea serviciului de recoltare si stocare de celule stem, participantele au mentionat: siguranta, satisfactia si linistea ca ai facut tot ce se putea pentru copil . Totodata, notorietatea, expertiza in domeniu si flexibilitatea conditiilor de plata sunt principalele criterii dupa care  viitoarele mamici selecteaza o banca de celule stem.


Echipa de comunicare
Cord Blood Center Romania